Popularişti, băieţii cu muzica şi ultimele tendinţe la nunţi

Popularişti, băieţii cu muzica şi ultimele tendinţe la nunţi

0
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Poetul german, Heinrich Heine, avea o vorbă celebră: „Muzica din alaiul de nuntă îmi aduce aminte întotdeauna de muzica ce însoţeşte soldaţii care pleacă la luptă“. Şi fiindcă zilele acestea, în oraşul nostru se desfăşoară concomitent două târguri dedicate nunţilor, oricine poate sesiza cât adevăr sălăşluieşte în citatul poetului german. Alături de rochii de mireasă, verighete, locaţii de vis şi invitaţii personalizate, prin târgurile amintite se găsesc şi cei care sunt răspunzători de entertainment-ul oaspeţilor. DJ-eii, care pentru a-şi face rost de viitori clienţi vin la faţa locului cu boxe pompoase, lumini impunătoare şi brizbriz-uri care efectiv îţi iau ochii. Unii mai înţelepţi, alţii mai puţin. Alături de ei, se regăsesc şi populariştii. Care îşi lasă materiale publicitare te miri unde. Care sunt îmbrăcaţi conform tradiţiei populare şi care  vin să presteze la asemenea evenimente pe gratis, pentru a „agăţa“ clienţi.

Categoric, metodele de marketing de genul acesta sunt cât se poate de normale. Ceea ce atrage atenţia însă, este „peisajul“ complet al acestei ecuaţii.


E un tablou care descrie cât se poate de bine duplicitatea şi „fake“- ăreala din societatea noastră. E vorba de mega ego-ul unora, de acea superioritate, de sentimentul acela „eu“ versus „restul lumii“. De exemplu, ei, vedetele, reprezentanţii de seamă ai muzicii tradiţionale româneşti se uită la ceilalţi competitori cu un dispreţ sincer. Pentru ei, DJ-eii sunt „băieţii ăia cu muzica“. La fel ca şi pentru indivizii care şi-au tras câte un locşor în care se ţin evenimente cu ştaif. Adevăraţii sunt numai ei, populariştii, restul sunt falsuri.  Desigur, şi ceilalţi muzicieni sunt la fel. Adică „muzicanţii“, celebrii indivizi care se maimuţăresc pe scenă cântând cover-uri şi care în momentul când nu stau de vorbă cu posibili clienţi se plâng pe la colţuri de stupizenia publicului din zilele noastre. Desigur, la asemenea evenimente un spectator imparţial poate observa o sumedenie de comportamente similare în rândul cameramanilor, fotografilor şi a altor categorii de personal care deservesc întâmplări din această categorie de entertainment. Dincolo de amănunte, o radiografie completă a unui asemenea eveniment te face să pricepi „filmul“. Nu e neapărat o peliculă mega – interesantă, dar pentru a trăi în jungla zilelor noastre, e musai să prinzi „the big picture“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.