Biblioteca ultramodernă a Universităţii Politehnica a fost finalizată. Din ce motiv clădirea...

Biblioteca ultramodernă a Universităţii Politehnica a fost finalizată. Din ce motiv clădirea nu este funcţională

5
DISTRIBUIȚI

biblio

După opt ani de lucrări, clădirea în care va funcţiona una dintre cele mai moderne biblioteci din vestul ţării este tot închisă. Nu mai puţin de 16 milioane de euro i-a costat pe reprezentanţii ministerului Educaţiei realizarea construcţiei, care aparţine de Universitatea Politehnica din Timişoara.


Totuşi, ar mai fi nevoie de patru milioane de euro pentru achiziţionarea mobilierului şi a soft-urilor pentru bibliotecă, dar ministerul tot amână alocarea de fonduri de mai bine de un an.

Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, ne-a explicat că speră ca din primăvara acestui an să poată fi deschisă parţial biblioteca. „Așteptăm să primim finanțare pentru partea finală, mobilier și partea de soft, dacă vom reuși să convingem ministerul să primim o alocare suplimentară. Este obligatoriu să dăm în funcțiune în primăvară partea de bibliotecă”, ne-a spus Viorel Şerban.

Noua bibliotecă a Universităţii Politehnica din Timişoara este concepută pe baza unui sistem modern, cu zone în care studenţii vor avea acces liber la raft, cu săli de conferinţe, săli în care se vor afla cărţi speciale şi locuri de lectură special amenajate pentru profesori.

5 COMENTARII

  1. este biblioteca politehnicii sau a celor de la medicina?
    pai de ce sa cumpere software in loc sa il faca studentii sau MAI ALES profesorii de la AC?
    sa cumpere mobilier? pe vremuri politehnica avea SPM, unde se facea microproductie.

  2. vremuri ba vremuri … profii fac cercetare si studentii fac bani in alta parte, cred ca se refera mai degraba la licentele pentru programe decat la programe

  3. Este trist ca se va muta biblioteca politehnicii din vechea locatie. Pai pe vremuri acolo studentii obositi de studiu puteau sa se relaxeze privind pe geam daca mai sunt locuri si mai ales daca este bere la „Cina”

  4. E biblioteca UPT! Medicina ce sa puna in cladirea asta? ;)) Ar fi de evitat asocierile intre un colos al invatamantului cum e Politehnica si Scoala de macelari :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.