„Podul Michelangelo ar putea oricând să se prăbuşească”. Cui îi aparține declarația...

„Podul Michelangelo ar putea oricând să se prăbuşească”. Cui îi aparține declarația și de ce este acuzat primarul Robu. UPDATE Reacția primăriei

5
DISTRIBUIȚI

Linişte totală pe şantierul de podul Michelangelo , deşi lucrările sunt în întârziere Foto  Adrian Pîclişan

Acuze grave la adresa şefului Direcţiei Tehnice din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş, a dirigintelui de şantier de la Michelangelo, Marius Scorobete , a viceprimarului Dan Diaconu şi a primarului Nicolae Robu. Preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, a atenţionat astăzi că „podul Michelagelo are probleme foarte grave pe care eu, ca simplu cetățean, le-am sesizat cu ajutorul unor experţi în construcţii. Pot să vă aduc la cunoştinţă că această problemă pe care o reprezintă podul în sine este o problemă pe care nimeni nu s-a ocupat să o rezolve. Ne uităm pe declaraţiile de presă şi putem spune, cu certitudine, că a fost reabilitat podul, lucrare deosebit de complexă, dar mai întâi a trebuit să fie spart asfaltul. Apoi celelalte componente ale podului, mijlocul şi cele două părţi laterale au fost ridicate la înălţime,  s-au reabilitat anumite părţi metalice, totul s-a pus la loc, s-a turnat beton şi podul este, la ora actuală, circulabil. Am cerut părerea unuia din cei mai bun experţi, conferenţiar doctor inginer Adrian Bota. Spune aşa: «aparatele de reazăm tip pedul la podul Michelagelo trebuiesc consultate şi ar trebui să se măsurile necesare. În raport cu momentul expertizei din 2012, degradările s-au amplificat considerabil. O influenţă negativă a avut şi prezenţa unor conducte de apă care au afectat exponenţial».


Analizând fotografiile de detaliu puse la dispoziţie de către noi, conducta de apă a fost mutată în spatele aparatelor de tip reazem şi corodează, în continuare, aceste puncte de susţinere, iar declaraţia domnului Robu este o minciună. După ce se aşterne calea de rulare, apar solicitări suplimentare şi operaţiunea va deveni mult mai greoaie. De când au început lucrările, expertul spune că nu a fost solicitat să verifice ceva, deşi în 2010 a fost cel care a verificat tot”.

Mihok a conchis despre Chiş şi Scorobete că aceşti doi incompetenţi pot provoca o tragedie. Doar reazemul din mijloc a fost ridicat. Doar acolo s-au înlocuit elemente, capetele fiind aceleaşi. Podul nu este reabilitat aşa cum aţi declarat de mai multe ori. E necesară o expertiză nouă şi verificare la sistemele de reazem de tip pendul. Dirigintele de şantier, Marius Scorobete, a declarat că nu este adevărat şi a menţionat că va oferi detalii după ce iese dintr-o şedinţă.

UPDATE Prin intermediul unui comunicat de presă, viceprimarul Dan Diaconu a transmis că „toate sistemele de reazăm care au fost prevăzute de către expertiza tehnică și proiect au fost refăcute. Acest lucru s-a realizat odată cu ridicarea tablierului central, iar decizia experților (proiectanți, experți, Inspectoratul de Stat în Construcții șamd) a fost aceea de utilizare a sistemelor existente (cu aducerea la parametri normali de funcționare). Pozele prezentate se referă la reazamele de pe culei pentru care expertiza tehnică din 2010, actualizată în 2012, precum și proiectul, prevăd exclusiv curățare. Aceasta este o operațiune care se realizează împreună cu lucrările de reparații ale betonului degradat, DUPĂ finalizarea operațiunilor de hidroizolare a podului. Aceste operațiuni urmează să fie realizate în conformitate cu graficul proiectului. Consider afirmațiile ca nefondate, mai mult decât inexacte tehnic, nesusținute de dovezi, cu alte cuvinte «bombe de presă» fără fundament”.

5 COMENTARII

  1. Bag de seama ca PNTCD a ajuns sa traga la remorca PSD. Remarc faptul ca din executivul primariei sunt de vina numai liberalii iar PSD-istii absolut deloc. Mai mult decat atat, este angrenat numele unui oarecare conf. dr. ing. Adrian Bot (sic), prezentat in maniera de „unul dintre cei mai buni experti” (ma intreb unde se publica astfel de topuri si cine face astfel de evaluari), care atat de bun expert este ca face expertize tehnice pe baza de poze:)) Pe vremea cand eram student la Politehnica aveam o materie care se numea Rezistenta Materialelor si banuiesc ca aceasta materie ar trebui sa stea la baza analizei „celui mai bun expert”. Mai tarziu am lucrat si in cercetare si foloseam foarte mult aceasta materie asa ca va spun sincer ca orice problema de rezistenta trebuie sa se bazeze pe niste date certe obtinute din masuratori si calcule si nicidecum din poze.
    In aceasta tara suntem condusi de catre niste diletanti tupeisti oportunisti si hoti care dau cu titlul de adevar absolut tot felul de aberatii fara sa se bazeze pe nici o realitate stiintifica. Ma intreb ce pregatire are acest Mihok dar as pune pariu ca nu are nici o treaba cu ingineria. Probabil tot vreun absolvent de „scoala de balet” care isi da aere de mare specialist. Acum 100 de ani PNT era un mare partid cu adevarate personalitati insa in momentul de fata are doar o foarte buna pepiniera de bufoni.

  2. Banateni ce circulati cu trenul si profesori universitari in constructii care poate ati proiectat podurile de metal de cale ferata dintre ORSOVA si SEVERIN ati vazut cum TROSNESC la viteza mica a trenului care au 40 de ani de functionare in conditii de frig si umiditate variabila care nu au vazut pe ele 1 gram de vopsea de 40 de ani cind . CIT O SA MAI REZISTE NEINGRIJITE.??? Cei de la min,transporturi;or nu merg cu trenul dar VOI cei de la SRI cei care mergeti cu trenul la BUCURESI la cursuri si seminarii si transportati stiti voi ce de ce nu informati dl. presedinte sa ia masuri sa repare podurile sau mai intii ca la romini trebuie sa se rupa si apoi voi INFORMATI OPERATIV PRI FORMULARE STAS?

  3. acest mihok e un bufon. am citit de el ca a facut sex in sediul lor de la partid prin 90 si l-au dat afara atunci. vad ca a reaparut cand l-au dat afara pe ciuhandu. deci e si lipsit de caracter. asta e pnt !

  4. Putini stiu ca de la inceputul lucrarilor, s-au agravat problemele generate de izvoarele termale din zona iar cladirea BRD-ului a inceput sa se incline accelerat. Nimeni nu spune nimic. De ce? E lesne de inteles…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.