Senzație unică pe cel mai înalt drum din România. Transalpina se deschide...

Senzație unică pe cel mai înalt drum din România. Transalpina se deschide pentru turiști

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Transalpina winding road in Romania

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 m în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la N la S. Drumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că pe drumul naţional DN 67C  Transalpina, sectorul Bengeşti – Sebeş (km 0+000 – km 148+414), circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti – Rânca (km 0+000- km 34+500). Măsură vine după ce zilele trecute proprietarii de pensiuni de la Rânca au protestat cu pâine și lumânări, împotriva CNADNR. Compania nu a menționat în informările date că nu întreg traseul Transalpinei este închis, și că la Rânca, bunăoară, se poate ajunge perfect legal.

Doar sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, județul Alba) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilității asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier, interdicţia fiind semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la inceputul lucrărilor (2008).

”Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră instituită la capetele sectorului de drum restricționat. În cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, județul Alba), declarat închis circulaţiei publice, responsabilitatea aparține în totalitate conducătorilor auto care se deplasează pe traseul mai sus mentionat, în conformitate cu prevederile legale”, transmit oficialii CNADNR.

Foto: bunaziuafagaras.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.