Concert Dubioza Kolektiv la Rock Village, festivalul găzduit de un sat care...

Concert Dubioza Kolektiv la Rock Village, festivalul găzduit de un sat care are o statuie cu Bob Marley și se află la doar 80 de kilometri de Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dubioza

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un inedit festival care va avea loc în Banatski Sokolac, un sat din Serbia aflat la 80 de kilometri de Timişoara şi care are doar 350 de locuitori.

Ediţia din acest an a festivalului Rock Village va avea loc în perioada 22 – 23 august şi cuprinde concerte cu formaţiile Dubioza Kolektiv, Psihomodo Pop, Goblini, Yu Grupa, Generacija 5, S.A.R.S., Hornsman Coyote şi mulţi alţii. Intrarea la acest eveniment este liberă, iar camping-ul este gratuit. Un alt aspect inedit este faptul că în faţa şcolii generale aflate în micuţul sat sârbesc unde se desfăşoară evenimentul, este ridicată o statuie care îl reprezintă pe celebrul muzician Bob Marley.

Dubioza Kolektiv, trupa care a fost caracterizată drept „cei mai zgomotoşi, dar şi cei mai creativi critici ai societăţii contemporane balcanice”, a susţinut câteva concerte de succes în Timişoara, în cadrul festivalului IRAF şi a festivalului Sabotage. Trupa reprezintă unul dintre cele mai în vogă şi mai explozive live-act-uri balcanice ale momentului şi a câştigat secţiunea Best Adria Act în cadrul premiilor MTV Europe. Muzica lor, recunoscută ca o adevărată „voce” a Bosniei, a atras deja atenția unor canale media de renume ca BBC și Time Magazine.


Atât soundul lor plin de forță, cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngrădirii libertăţii personale, dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei. Dacă atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncărele din pivniţe unde artiştii repetau (atunci când aveau curent), astăzi ea este o portavoce cu care au reuşit să atragă atenţia întregii Europe.

Formaţia a editat până acum şapte albume de studio, cel mai recent fiind Apsurdistan. Formaţia a fost nominalizată la secţiunea cel mai bun album independent al anului de către IMPALA (Organizaţia Companiilor de Muzică Independente Europene),  alături de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National. De-a lungul anilor, trupa a susţinut concerte în cadrul unor festivaluri renumite ca Sziget Festival, Exit Festival, Eurosonic Festival, Balkan Trafik Festival, Socha Reggae Riversplash Festival, Real Beat Festival, Fusion Festival, Dirty Old Festival sau Topvar Rock Festival. Sound-ul lor este o combinaţie reuşită de dub, reggae, hard core şi etno bosniac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.