“Înveselește prima zi de școală a unui copil” – campanie de colectare...

“Înveselește prima zi de școală a unui copil” – campanie de colectare de rechizite și hăinuțe pentru micuții din casele de copii din Timișoara. Cum îi poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI

copii gavojdia

Pentru copiii abandonați din centrele de plasament din județul Timiș, prima zi de școală reprezintă doar o zi obișnuită. O zi în care nu merg la școală cu hăinuțe sau ghiozdan nou, ci sunt nevoiți să se descurce cu ceea ce moștenesc de la un an la altul, în condițiile în care banii de rechizite lipsesc.

În sprijinul acestor elevi vine o companie din Timișoara, care a lansat o amplă campanie de colectare și donare de rechizite, cărți și haine pentru micuții din casele de copii din Timișoara, cât și pentru cei care provin din familii nevoiașe.

Campania se numește “Înveselește prima zi de școală a unui copil” și se desfășoară între 15 august și 15 septembrie. Pe parcursul celor patru săptămâni de campanie, toți cei care doresc să-i ajute pe copiii nevoiași prin donații de cărți, rechizite și orice alt echipament pentru școală sunt așteptați la sediul companiei de pe Calea Aradului, nr. 115, unde se va afla centrul de colectare.

Pe parcursul celor patru săptămâni ale campaniei, sediul companiei de pe Calea Aradului nr.


115, va fi centrul de colectare pentru toţi cei care doresc să-i ajute pe aceştia prin donații de cărţi, rechizite, haine şi orice alte echipamente pentru. La finalul campaniei, toate donatiile strânse vor fi folosite pentru a aduce un zâmbet copiilor şi pentru a-i ajuta să calce pragul şcolii cu un ghiozdan complet echipat pentru noul an şcolar.

În perioada 15 august – 30 septembrie 2014, UNICEF și Carrefour desfășoară o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini copiii proveniți din medii defavorizate să meargă la școală. În magazinele din Timișoara clienții pot alege să adauge la bonul lor un leu la casa de marcat, ajutând astfel copiii să nu renunțe la școală. “Din experiența noastră, copiii vulnerabili beneficiază de educație atunci când profesorii colaborează cu părinții și cu comunitatea. Ne bucurăm că partenerul nostru Carrefour oferă clienților săi oportunitatea de a se implica simplu și rapid, ajutând astfel copiii să meargă la școală. O donație mică, de doar un leu, poate produce o schimbare pe termen lung pentru copii”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

În România, sunt aproximativ 400.000 de copii care nu merg regulat la școală, iar doi din 10 copii nu termină opt clase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.