Muzică, lecții de germană și graffiti. Oferta Centrului Cultural German pentru luna...

Muzică, lecții de germană și graffiti. Oferta Centrului Cultural German pentru luna septembrie

0
DISTRIBUIȚI

graffiti timisoara

Centrul Cultural German va fi prezent şi în acest an cu un stand de prezentare la festivalul Bega Bulevard, care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a-i informa pe cei interesaţi despre ofertele şi evenimentele culturale din această toamnă.

La jumătatea acestei luni, centrul va participa cu un workshop de bodypercussion şi cu un stand la festivalul PLAI care se va desfăşura la Muzeul Satului Bănăţean. Îndrumătorul workshop-ului va fi muzicianul şi pedagogul Stephan Pankov din Dresda, care va prezenta mişcări de bodypercussion, concepte de dezvoltare a unor ritmuri şi va analiza diferite stiluri de muzică. Cum numărul prticipanţilor este limitat, înscrierile se pot face până în data de 10 septembrie.


Echipa Centrului Cultural German va fi şi ea prezentă şi va oferi informaţii despre oferta de cursuri de limba germană şi despre examenele Goethe-Institut care au loc la centru.

În perioada 18-24 septembrie, Centrul Cultural German va fi co-participant la cea de-a patra ediţie a proiectului „Timişoara International Street Art Festival” la care va participa şi artistul graffiti german Omsk 167, cunoscut pentru modul în care combină litere, forme şi culori într-o manieră unică, realizând graffiti-uri în întreaga lume. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor care se sărbătoreşte pe 26 septembrie, în acest an pentru a 13-a oară consecutiv, Centrul Cultural German îşi deschide porţile, pentru a facilita descoperirea limbii şi culturi germane. Sfârşitul lunii e marcat de cea de-a patra ediţie a bibliotecilor în aer liber, care se va desfăşura în zilele de 26 şi 27 septembrie pe strada Mărăşeşti. Publicul va avea ocazia de a răsfoi reviste, cărţi, benzi desenate sau poveşti în germană şi franceză şi să descopere oferta de filme artistice şi documentare a mediatecii. Cei mai mici cititori se vor bucura de un spaţiu special amenajat pentru lectură, desene şi jocuri, unde vor putea asculta poveşti sau participa la ateliere distractive.

Cursuri de limba germană

Centrul Cultural German oferă celor interesaţi, în perioada 8-26 septembrie, cursuri intensive de limba germană care au la bază metoda comunicativă. Înscrierile au loc între 1 şi 5 septembrie iar testările de plasare la nivelul cunoştinţelor sunt gratuite. Începând cu data de 1 septembrie se fac înscrieri şi pentru învăţarea limbii germane prin intermediul calculatorului, cursul virtual urmând să se desfăşoare între 20 septembrie şi 20 decembrie. Cursurile se vor finaliza cu un examen în vederea obţinerii unui certificat recunoscut pe plan internaţional. Un nou curs de limbă germană, cu o durată de zece săptămâni, va începe în 29 septembrie şi pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, pentru care înscrierile se fac din data de 15 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.