Elevi din patru școli din Timiș, vizitați de reprezentanții unor firme cu...

Elevi din patru școli din Timiș, vizitați de reprezentanții unor firme cu aparate de sudură. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Elevii de clasa a VIII-a care învață în patru școli din județul Timiș au fost vizitați, recent, de reprezentanții unor firme în cadrul campaniei de promovare a învățământului profesional dual „Caravana meseriilor”. Cei care s-au întâlnit cu elevii, în încercarea de a-i convinge să aleagă o școală profesională pentru a învăța o meserie, nu doar au împărțit pliante și afișe, ci le-au prezentat copiilor aparate de sudură sau bancuri de lucru, obiecte și aparate care reprezentau centrul de greutate în desfășurarea viitoarei meserii.

În cadrul „Caravanei meseriilor” au fost vizitate două școli generale din Timișoara, una din Recaș și alta din Giarmata. Aproape 350 de elevi din clasa a VIII-a au primit informațiile necesare abordării învățământului dual.


Potrivit organizatorilor campaniei, părinții și elevii sunt tot mai interesați de școala profesională duală, mai ales că primii absolvenți și-au găsit un loc de muncă. În acest an, alți 80 de elevi au început în trei clase școala profesională duală în Timișoara.

„Scopul este să atragem și să convingem tinerii să învețe o meserie, deoarece trebuie schimbată mentalitatea. Locurile de muncă necalificate în străinătate nu sunt o alternativă. Pe piața muncii este nevoie de meseriași, de aceea trebuie învățată o meserie de viitor”, menționează organizatorii caravanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.