O excursie plină de revelaţii

O excursie plină de revelaţii

2
DISTRIBUIȚI

România nu e o ţară de rahat. Şi noi nu suntem nici proşti, nici înapoiaţi. Am constat asta pe parcursul excursiei de la Bruxelles. În speranţa că Timişoara va primi un punct în plus în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, Primăria Timişoara, alături de europarlamentarul Cristian Buşoi, a organizat o excursie de trei zile în capitala Europei. Nu mai puţin de 70 de timişoreni, printre care jurnalişti, consilieri locali, rectori, şefi de instituţii culturale, revoluţionari şi artişti au plecat în Bruxelles pentru a demostra ce înseamnă spiritul Timişoarei la 25 de ani de libertate.

E drept că evenimentul de promovare efectivă a Timişoarei a durat circa două ore, iar de el s-au bucurat circa 200 de persoane, printre care europarlamentarii Daciana Sârbu, Theodor Stolojan sau Cristian Preda, dar și vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, Lara Comi. De departe a încins spritele prezenţa lui Laszlo Tokes, care a stârnit şi plânsetele soţiei revoluţionarului Lucian Căldăraru. Curioşii au putut vedea picturi, sculpturi şi imagini reprezentative pentru Timişoara, toate în acordurile muzicii artistului Mădălin Luca. Practic, din cele trei zile ale evenimentului, doar câteva ore au fost dedicate promovării efective a urbei de pe Bega, iar mulţi din cei care au luat parte la eveniment cunosc deja bine frumuseţile oraşului. În altă ordine de idei, excursia a fost un bun prilej de relaxare, astfel că primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Dan Diaconu au venit cu soţiile, în vreme ce consiliera edilului a venit însoţită de verişoara ei.

Dincolo de toate astea, cred că e prematur să comentăm cu privire la rezultate.


Vom vedea în 2021. Cert este că deja se ştie că acest titlu a fost câştigat până acum de oraşe mici de provincie, oraşe cu o savoare aparte, lucru de care românii nu par să ţină cont, dacă ne gândim că în cursă sunt înscrise marile capitale ale regiunilor. În fine concluziile se vor trage cel mai probabil în 2021.

În altă ordine de idei, pentru cei care înjură România la fiecare pas, e bine să vă reamintesc că nici în alte ţări nu umblă câini cu covrigi în coadă. În vreme ce e drept că la capitolul transport de orice tip primim lecţii, spre exemplu acolo internetul merge, puţin spus, ca melcul. Iar noaptea la hoteluri se taie căldura. Politici şi politici, fiecare cu stilul lui. Şi apropo. Şi acolo sunt gunoaie pe străzi şi cerşetori, dar poate de departe m-a amuzat faptul că aranajate şi dichisite cum sunt româncele cu care ne mândrim acolo sunt doar fetele de pe Strada Felinarelor Roşii. No comment în legătură cu asta, dar acolo se pare că totuşi vestimentaţia trebuie să acopere corpurile, nu să ajute oamenii să epateze sau să compenseze diverse frustrări. Şi, ca o concluzie strict personală, pot spune că de fapt nu contează unde eşti, ce şi cât ai, ci cum te simţi. Ce ai în suflet.

2 COMENTARII

  1. Copilita frustrata, dar cum de n-ai sarit la beregata lu’ domn primar, acolo la Bruxelles? Aaa…stai ca a fost o mini-vacanta asigurata de primarie. Inteleg, pe banii tai ai fi ajuns pana la Mako. Dupa ce ai scris, se vede ca-i prima ta iesire in UE si asta pe banii primariei. Vai de capul tau/al vostru de pseudojurnalisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.