Timișul, locul patru în topul județelor cu cea mai bună distribuire a...

Timișul, locul patru în topul județelor cu cea mai bună distribuire a cardului de sănătate. Ce anunț important a făcut Casa Națională de Sănătate

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Deși cardul național de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 mai, nu toți asigurații din județul Timiș l-au și primit. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, au ajuns la asigurații din Timiș 78 % din numărul total de carduri. Astfel, județul nostru ocupă locul patru într-un top al județelor cu cea mai bună distribuire a cardului de sănătate, întocmit de CNAS.

Pe primul loc în acest clasament se află județele Olt și Bacău, cu un procent de 92 %, urmate de Sibiu, Cluj, Timiș și Tulcea. “Ţin să le mulţumesc medicilor de familie care au preluat cardurile de sănătate pentru asiguraţii din listele proprii. Aceştia au înţeles că vin astfel în sprijinul unor oameni care privesc către medicul de familie cu speranţă si încredere”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Reprezentanții CNAS anunță că urmăresc ca toate persoanele asigurate care apelează la servicii medicale să intre în posesia cardului de sănătate.


Există, însă, asiguraţi care lucrează în străinătate sau nu sunt interesaţi de serviciile medicale acordate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Pentru aceste categorii de asiguraţi, cardurile de sănătate vor rămâne la casele de asigurări pe toată perioada lor de valabilitate, de unde vor putea fi ridicate.

Procesul de tipărire şi distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat. Aceste carduri sunt generate automat din sistem, iar asiguraţii le vor primi acasă prin serviciile poştale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.