ACS Poli speră la puncte acasă la Viitorul, ”echipa penalty-urilor”. Pe ce...

ACS Poli speră la puncte acasă la Viitorul, ”echipa penalty-urilor”. Pe ce perioadă l-au pierdut timișorenii pe Ianis Zicu

2
DISTRIBUIȚI

acs-poli-fc-botosani-6

ACS Poli are parte de o nouă deplasare dificilă. Vineri, trupa lui Dan Alexa, tehnician aflat sub o oarecare presiune în ultimele săptămâni, evoluează la Ovidiu pe terenul lui FC Viitorul. Formația lui Gică Hagi e neînvinsă în actualul sezon. Timișorenii merg în Dobrogea fără două piese importante, Scutaru și Zicu sunt accidentați.

Cu doar cinci puncte acumulate în șase runde, ACS Poli are parte de un meci complicat în apropiere de Constanța. FC Viitorul e pe 3 cu 13 puncte. Dan Alexa e convins că echipa sa poate scoate un rezultat pozitiv tocmai dacă nu e cu gândul la nereușitele din debut. ”Ne așteaptă o deplasare grea. Viitorul e o echipă cu jucători de mare perspectivă. E un proiect pentru fotbalul românesc. Dar mergem să depunem o rezistență bună… Fizic începem să arătăm bine, să ne întoarcem cu trei puncte. Are un proiect, pe lângă tineri sunt și jucători cu experiență. E o echipă echilibrată și ca joc. Organizată și în defensivă. Problema importantă e blocajul mental. Am avut evoluții bune în marea majoritate a timpului. Am condus jocul din minutul 1 până în 90, să ne dăm seama unde ne aflăm.


Transferurile au venit destul de târziu, echipa trebuie să înțeleagă că nu e o problemă, rezultatele vor veni ca o consecință a jocului. E important să avem determinare, să fim relaxați psihic”, a declarat Dan Alexa.

Zicu, OUT trei săptămâni

Cea mai proastă veste pentru timișoreni e accidentarea lui Ianis Zicu. Mijlocașul a ieșit șchiopătând din teren la meciul cu CSU Craiova, verdictul e dur, ruptura musculară suferită îl va ține pe margine încă trei săptămâni. Cristian Scutaru nu e nici el apt poimâine. ”Zicu și Scutaru nu vor evolua, Zicu, cu probleme musculare, la Scutaru nu e așa grav. Contează, Ianis chiar dacă a avut evoluțiile pe care nu le-am dorit în ultimele două jocuri, e un om important când e apt fizic… Scutaru e cel mai bun fundaș, căpitan, e o pierdere, Luchin va fi căpitan vineri”, a explicat Alexa.

Echipa penalty-urilor

”Chirurgul” s-a referit la Viitorul și ca la echipa care primește cele mai multe lovituri de la 11 metri. Dobrogenii sunt lideri, cu cinci penalty-uri primite, dintre care patru au fost concretizate în gol. ”Și acesta e un aspect, Viitorul a primit șase penalty-uri. Primește astfel de penalty-uri, au jucători tehnici, caută unu contra unu… S-a făcut un caz Cânu, așa a gresit într-adevar cu Pandurii, Astra, dar au greșit și ceilalți, e un jucător important, nu e valoarea lor, a lui Cânu, Melinte, asta, trebuie să fie deblocați mintal… Eu sunt foarte relaxat”, a adăugat Dan Alexa cu referire și la fundașii săi centrali.

Alte declarații ale lui Dan Alexa:

”Practic sunt acasă la Ovidiu, e un meci greu, nu iau din meritele lor, Viitorul produce fotbal și fotbaliști”

”O victorie la Ovidiu ne-ar da mare încredere. O victorie pe un teren unde nimeni nu le dă șanse”

Partida FC Viitorul – ACS Poli Timișoara se dispută vineri, de la ora 21.00, în etapa a VIII-a a Ligii I.

2 COMENTARII

  1. Intr-adevar,ZICU este o pierdere grea pentru echipa,dar poate la cantar,caci pe teren este un bun purtator al tricoului cu premiul ,,jucatorul care se plimba cel mai mult in timpul unui joc”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.