Afacere franco-slovenă la Internaționalele de Badminton juniori de la Timișoara. Ce medalii...

Afacere franco-slovenă la Internaționalele de Badminton juniori de la Timișoara. Ce medalii au obținut reprezentanții României GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

international badminton (13)

Sala ”Constantin Jude” din Timișoara a fost timp de trei zile gazda Campionatului Internațional de Badminton Juniori. Reprezentanții României au fost prezenți în nu mai puțin de cinci dintre cele zece semifinale ale competiției, dar cea mai bună clasare a fost un loc 2 obținut de perechea Filimon Collins / Cătălina Simionescu în proba de dublu mixt.

Fără vedeta Andra Olariu, plecată în Danemarca, sportivii CSM-ului nu au reușit să atingă fazele superioare. Puternicul turneu internațional care face parte din circuitul Europe U19 Junior Circuit i-a avut în prim plan pe sportivii din Franța și Slovenia. Principalul favorit al României, Filimon Collins s-a oprit în semifinale la simplu după ce a fost depășit în două seturi, dar la mare luptă, de către slovenul Martin Cervonik (23-21 și 21-19). Aurul i-a revenit unui alt sloven, Miha Ivanic. La simplu fete, gălățeanca Cătălina Simionescu a atins sferturile, proba a fost câștigată de franțuzoaica Margot Lambert, după trei seturi disputate în fața slovenei Ema Cizelj.

La dublu băieți Filimon Collins și Mihai Grosu au fost stopați de cei care aveau să câștige și finala, Thom Gicquel și Leo Rossi. Franța și-a acontat aurul și la dublu fete Vimala Heriau și Margot Lamber trecând de asemenea de o echipă slovenă. Maria Alexandra Duțu și Ioana Ionică fiind eliminate în semifinale de surorile Lia și Iza Salehar. Competiția s-a încheiat până la urmă cu o luptă la primul loc pentru România. Filimon Collins și Cătălina Simionescu au fost însă învinși în două seturi de către slovenii Miha Ivanic și Nika Arih, cu scorurile de 22-20 și 21-15. Campionii trecuseră în semfiinale de o altă pereche autohtonă: Mihai Grosu / Maria Duțu.

”A fost un turneu reușit, am avut trei semifinale, o finală, dar mă așteptam la mai mult.


Eu îmi propun în continuare să iau câte o medalie la fiecare concurs internațional și să încep încet încet să ajung în top. Planul meu e să ajung în 2020 la JO de la Tokyo, de aceea muncesc. Nu cred că Slovenia e o forță, cât n-am jucat noi ce putem, de aceea sunt dezamăgit, că nu am făcut tot ce puteam”, a declarat Filimon Collins, cel mai bine clasat junior român, locul 21 în Europa înaintea acestei competiții. ”Îmi pare bine că am participat la prima ediție, aveam așteptări chiar să câștigăm. Puteam mult mai mult, dar data viitoare vom reuși. Ne-am propus să devenim pe viitor campioni naționali la seniori și la tineret”, a spus și Cătălina Simionescu.

Perspective pentru juniorii U17

Timișoreanca Animona Huțu, președintele FR Badminton, regretă că românii nu au putut urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar e convinsă că experiența acumulată la acest Internațional poate aduce performanțe mai importante în viitor. ”Turneul a fost reușit per total, toți participanții au fost mulțumiți de organizare, au fost încântați de calitatea suprafeție de joc. Din păcate s-a încheiat cu o înfrângere a României în finala dublu mixt. Sunt convinsă că experiența adunată de sportivii noștri e una foarte importantă. Ieri, în semifinale am mai avut câteva ocazii foarte bune de a ajunge cu sportivi în finale, din păcate, pe muchie de cuțit s-au pierdut aceste șanse. Cea mai dureroasă a fost înfrângerea lui Collins Filimon, care a pierdut în urma unui meci foarte strâns în fața unui jucător din Slovenia. Din păcate Andra Olariu nu a putut să participe pentru că va juca în acest sezon pentru un club din Danemarca. Sunt convinsă că la simplu feminin ar fi câștigat competiția”, a subliniat Animon Huțu, președintele FR Badminton.

România are planuri importante legate de juniorii sub 17 ani, mai ales că de anul viitor Federația Internațională va demara turneul Euro U17. ”Slovenia merge foarte bine în ultimii ani la juniori, la seniori nu a convins încă, la fel ca și România, care a început să aibă rezultate bune la juniori prin Andra, Collins, Cătălin Simionescu, și mai sunt juniori mai mici, între 14 și 16 ani în România, care promit și probabil vor ajunge în finalele Internaționalelor de juniori din Timișoara… Cred că vom avea o prezență bună la turneul sub 17 ani de anul viitor”, a precizat Animona Huțu. Printre obiectivele următoare ale FR Badminton se alfă și participarea la Rio 2016, în acest sens timișoreanca Sonia Olariu luptă în calificări după ce a participat în acest an și la Jocurile Europene de la Baku.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.