Vernisaj inedit, astăzi, la galeria Calina: „Copil. Bucătărie. Biserică”

Vernisaj inedit, astăzi, la galeria Calina: „Copil. Bucătărie. Biserică”

0
DISTRIBUIȚI

calina

Galeria Calina va găzdui marți, 1 septembrie, la ora 18.00, un solo show Iulia Toma, care prezintă publicului un proiect intitulat “Kinder. Küche. Kirche.” (Copil. Bucătărie. Biserică), elaborat în cadrul platformei „The Installation Projects’“, care furnizează fundalul și informarea contextuală asupra unui termen aplicat practicilor de artă care implică instalarea și configurarea obiectelor în spațiu, totalitatea obiectelor și a spațiului formând opera de artă.

„Uneori cu structură permanentă, efemeră însă în mod uzual, instalația este mai mult un mod de producție și de amplasare, decât o mișcare sau un stil. Este o experiență subiectivă cu putere persuasivă certă. Prioritatea instalației rămâne identitatea reflexivă a operei de artă” sunt aprecierile Livianei Dan, curatorul expoziției, despre acest proiect, care “confiscă nuanțele din «barefoot and pregnant» dar și logica ideologică a «ne-grădinăritului» cu ajutorul unei formule ideologice devenite ușor eclectică, liberală, conservatoare, socialistă.


Iulia Toma joacă educația, intimitatea și credința pe autoritatea unei estetici morale. Este captivată de «house and home» și uneori de «trade-mark». Fascinația materialului versatil rămâne însă un experiment”. Iulia Toma dezvoltă o fluiditate feministă clară și un limbaj vizual cu vocabular formal, enigmele poetice sunt drapate în metafore, artista fiind concentrată pe prezentarea mesajului, iar mijloacele folosite pentru a îl obține sunt doar rute narative.

Născută în 1974, Iulia Toma a studiat la Universitatea Națională de Artă București – departamentul de Arte Textile și Design, unde predă în prezent. A expus la Salonul de Proiecte MNAC București în 2012, la Spațiul Platforma, MNAC, București în 2013, la MAGMA, Sfântu Gheorghe și la tranzit.ro București în 2014, la Vienna Biennale MAK în 2015. Este reprezentată de Galeria Ivan din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.