ADN-ul obedienţei în Primăria Timişoara

ADN-ul obedienţei în Primăria Timişoara

7
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

O bună vreme am crezut că oamenii care nici nu clipesc în faţa primarului Nicolae Robu o fac din frică. La finele săptămânii trecute, am văzut că nu e deloc aşa. Că unii din purtătorii de servietă ai edilului cred cu tărie multe din balivernele pe care acesta ni le serveşte pe post de breaking news. Ei cred că prezintă lucruri interesante şi fac realizări măreţe. Cum ar fi, spre exemplu, că televiziuna Facebook e o metodă de informare gratuită. Pardon, pentru cetăţenii Timişoarei, site-urile de ştiri sunt gratis, la fel sunt şi şedinţele de plen. Domnule Robu, Primăria Timişoara nu o plăteşte pe Loredana Codruţ să scrie ştiri. Deci argumentul cu informarea gratuită pică nasol. E doar o altă vrăjeală pentru fraieri. Păcatele mele sunt că nu sunt fraieră şi că nu pot să tac în faţa unor argumente stupide. De fapt, televiziunea asta e un soi de DDTVsau OTV unde Nicolae Robu poate vorbi, exact ca Dan Diaconescu, ore întregi despre toate şi despre nimic. Unde primarul, fără a fi întrerupt, poate spune tot ce crede şi ce nu crede, mai puţin ceea ce ne interează pe noi. Şi, de fapt, e doar dovada că popa repetă predica până şi pentru babele surde. Prin babe surde înţelegem aici toţi cetăţenii care nu cred fără a cerceta discursurile marelui edil.

Eu sunt perfect convisă că un bun politician, fie că e doar şef de partid sau administrator ar trebui să aibă sfătuitori competenţi.


Unii care să fie atât de buni încât să poată să îi spune domnului primar că pe domeniul comunicării ei sunt specialiştii. Ca ei ştiu ce contează pentru publicul larg şi pot anticipa întrebările presei. Şi, ca să faci asta, ar trebui măcar să fi fost un ziarist. Bun. Adică un ziarist care a avut curajul să pună întrebarea incomodă şi apoi să scrie subiectul care i-a atras multe înjurături de la postacii „înmuiaţi” în estompator de creiere. Deocamdată materialele incomplete sunt elaborate de oameni care nu au fost ziarişti, şi da, din birou viaţa chiar arată atfel decât de pe teren.

O altă metodă prin care primarul a ajuns să blocheze orice opoziţie la adresa sa este una aberant de ridicolă. În nicio deplasare pe teren jurnaliştii nu sunt anunţaţi prealabil cu privire la destinaţie. Abia când lumea e urcată în microbuz primarul spune unde se merge. Denumit haios „elementul surpriză” acest truc e doar o altă penibilitate care are ca scop prevenirea întâlnirilor cu nemulţumiţii. Căci primarul Robu crede că dacă îi iese în faţă vreun cetăţean nemulţumit acesta a fost trimis de PSD să comenteze. În schimb, dacă este felicitat (de oameni care ştiau dinaintea presei unde se merge) primarul e convins că oamenii aceia sunt oameni cu bun-simţ şi inteligenţi. Dar asta e încă o dovadă a nivelul de educaţie al acestor oameni din primărie care, din nou, în frunte cu șeful lor, dispun de timpul presei, fără a ţine cont de normele de educaţie. Şi nu o fac din superioritate, ci din OBSESIA lor de a fi lăuaţi. Sunt sclavii acestei obsesii, nicidecum STĂPÂNII SUPERIORI!

7 COMENTARII

  1. Trei mari idei se pot obține din acest editorial:
    – ”De fapt, televiziunea asta e un soi de DDTVsau OTV unde Nicolae Robu poate vorbi, exact ca Dan Diaconescu, ore întregi despre toate şi despre nimic. Unde primarul, fără a fi întrerupt, poate spune tot ce crede şi ce nu crede, mai puţin ceea ce ne interează pe noi.” Cred că se poate rezolva acest neajuns. Domnul primar poate să primească întrebările ziariștilor pe parcursul zilei și le poate răspunde ulterior, prin intermediul televiziunii, ”fără a fi întrerupt”.
    – ”….popa repetă predica până şi pentru babele surde. Prin babe surde înţelegem aici toţi cetăţenii care nu cred fără a cerceta discursurile marelui edil.” Lucrez în cercetare și în general, defect profesional, nu cred până nu cercetez. Carevasăzică ar trebui să mă încadrez în categoria: ”babe surde ” – ”toţi cetăţenii care nu cred fără a cerceta”?
    – ”Eu sunt perfect convisă că un bun politician, fie că e doar şef de partid sau administrator ar trebui să aibă sfătuitori competenţi. Unii care să fie atât de buni încât să poată să îi spune domnului primar că pe domeniul comunicării ei sunt specialiştii. Ca ei ştiu ce contează pentru publicul larg şi pot anticipa întrebările presei. Şi, ca să faci asta, ar trebui măcar să fi fost un ziarist. Bun.” De unde să înțelegem că doar ZIARIȘTII sunt capabili să fie specialiști în comunicare? Serios? Hmmmm! Ce să vezi? Sfânta autoproclamare funcționează…..
    Restul e CAN-CAN! 🙂

  2. este oare posibil sa nu mai fii o taranca proasta, loredano?
    in primul rand… cred ca ti-a luat o saptamana si ajutorul a 10 oameni sa scrii carnatul asta care, dupa cum zicea dna/d-soara Monica mai sus, nu e decat Can-Can. ai 2-3 idei ascunse intr-un ocean de gargara.

    in primul rand, idea cu informarea gratuita nu ‘pica nasol’, taranco. invata sa scrii odata pentru totdeauna, ‘jurnalisto’. orice informatie NEFILTRATA de magarii ziaristice e mai mult decat bine venita. pacat ca in cazul asta, robu e un alt soi de taran prost si rezultatul e dezamagitor.

    in al doilea rand, doar pentru ca un om si-a petrecut viata in birou, nu inseamna ca nu e un bun specialist in comunicare. just, munca de teren e o experienta aparte. tu unde ti-ai facut experienta, loredano? frecandu-ti blugii ieftini pe scaunele din papi si alte baruri.

    in al treilea rand, robu nu e obligat sa-ti spuna in prealabil unde mergi. nu-ti convine, nu urca in masina. da-ti demisia. TE ROG DA-TI DEMISIA SA NU-TI MAI VAD ABERATIILE PE AICI. poate atunci o sa incep iar sa iau site-ul asta in serios.

  3. ”Şeful consilierilor locali ai PSD Timiş Freddy Simonis” are probleme cu comunicarea? Tandemul Loredana Codruţ – Alfred Simonis stabileşte care sunt subiectele care ”contează” pentru timişoreni?

    (http://monicaharmanescu.wix.com/romaniavremilormele#!”Şeful-consilierilor-locali-ai-PSD-Timiş-Freddy-Simonis”-are-probleme-cu-comunicarea-Tandemul-Loredana-Codruţ-Alfred-Simonis-stabileşte-care-sunt-subiectele-care-”contează”-pentru-timişoreni/cjds/5620fb5a0cf2c3576e615fa8)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.