Ministrul Transporturilor, convins că trecerea Aeroportului Timișoara de la minister la Consiliul...

Ministrul Transporturilor, convins că trecerea Aeroportului Timișoara de la minister la Consiliul Judeţean Timiş nu e dorită de autorităţile judeţene. Când va fi tranşat subiectul

0
DISTRIBUIȚI

autostrada5

Trecerea Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara din patrimoniul Ministerului Transporturilor în subordinea Consiliului Judeţean Timiş a fost unul din subiectele fierbinţi ale anului trecut. Cu toate că aeroportul nu a fost oficial transferat, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-au contrat în presă pe tema procentului din AIT care ar urma să revină fiecărei instituţii. Prezent recent pe autostrada Timişoara – Lugoj pentru a inspecta lotul II, care este aproape de finalizare, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a oferit şi o declaraţie pe tema aeroportului din Timişoara, fiind întrebat în ce stadiu se află operaţiunea de transfer a acestuia de la minister la CJT.

„Nu ştiu dacă se doreşte asta.


După cum ştiţi, mai sunt doar trei aeroporturi în administrarea ministerului Transporturilor, Timişoara este unul din ele şi poate fi considerat şi strategic la nivelul zonei de vest. Sunt probleme similare la nivelul aviaţiei cam în toată ţara şi ele sunt prevăzute a fi abordate după ce scăpăm de acest carambol cu bugetul. Deci aviaţia urmează la rând”, a spus Dan Costescu.

Directorul aeroportului din Timişoara, Dan Idolu, a fost recent invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE acolo unde a vorbit despre procesele cu Carpatair, menţionând ca cele mai multe dintre acestea au fost câştigate de insitituţia pe care o conduce, dar și despre lipsa unui operator care să aibă curse pe ruta Timişoara – Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.