Tinerii înotători timișoreni au ieșit încărcați cu medalii din bazinul de la...

Tinerii înotători timișoreni au ieșit încărcați cu medalii din bazinul de la Pitești. Ce rezultate au obținut la Campionatul Național de Poliatlon pentru cadeți

0
DISTRIBUIȚI

1618481_1428354744072738_1839553533_n

Timișoara arată că are potențial într-un sport în care nu are infrastructură la cel mai înalt nivel. În acest weekend înotătorii cu vârste de 12 și 14 ani din Orașul de pe Bega au obținut nu mai puțin de șapte medalii la Campionatul Național de Politatlon de la Pitești. Două dintre acestea au fost de aur.

Cea mai frumoasă performanță între băieți a fost obținută de Etienne Dragotă. Sportivul trecut de la Aquasport la CSȘ a obținut locul 2 la general la categoria sub 12 ani după ce a luat în prima zi de concurs aurul la 100 metri liber și s-a clasat apoi pe 2 la  ”delfin” (fluture).

La fete, U14, Snejana Popov a obținut locul 4 la general după ce a câștigat proba de spate.


De asemenea sportiva de la CSȘ 1 Timișoara a sosit a doua la 200 m mix și a treia la 100 m delfin.

Apoi, la sub 13 ani Rareș Tănăsie a obținut bronzul atât la la 100 metri liber, cât și 100 bras. De asemenea el a fost aproape de podium și la 200 liber, unde s-a clasat pe 4. O surpriză scurtă în bazinul scurt a fost și realizarea Andreei Hornea la U12, un loc 4 la 100 bras. În timp ce un alt sportiv timișorean, Gabriel Icobescu s-a clasat pe 7 la 100 liber.

Antrenorii tinerilor înotători sunt Flavius Munteanu, Ioan Bădescu, Tiberiu Șucan și Ildiko Toth. ”E mai bine decât ne așteptam. Sunt mai mulți copii care vin din urmă, precum Tănăsie, Hornea”, a punctat Ioan Bădescu, șeful secției de înot de la CSȘ Nr. 1 Timișoara. Locul 1 la general pe echipe a fost obținut de echpa CN ”Emil Racoviță” din București.

Medalii și la seniori

Timișorenii s-au specializat în bazin scurt și prin lipsa unui bazin olimpic în oraș. La CN de la Hunedoara înotătorii seniori au obținut două medalii de argint. La individual Sergiu Deznan a sosit al doilea la 100 m mix, în timp e echipa de 4x50m mixt de la CSM Timișoara a luat cealaltă medalie pentru locul 2.

Foto: Arhivă (Facebook / Laurențiu Dragotă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.