Primele certitudini la capitolul sosiri pentru ASU Poli. La ce nume s-a...

Primele certitudini la capitolul sosiri pentru ASU Poli. La ce nume s-a renunțat și cine nu a acceptat oferta nou promovatei în B

0
DISTRIBUIȚI
asu poli reunire (1)
ASU Politehnica își creionează lotul pentru Liga a II-a

ASU Politehnica a ajuns la un acord cu mai mulți jucători înainte de stagiul centralizat din Ungaria. Tehnicianul Sorin Brîndescu va avea sub comandă nu mai puțin de nouă nume noi, dar a și renunțat la câțiva jucători din lotul vechi. Timișorenii se vor baza în Liga a II-a, printre alții, pe Laurențiu Telescu, Ștefan Blănaru sau Flavius Vlădia. În schimb, a fost abandonată pista Siminic iar fundașul Sorin Ciobanu a considerat prea mic salariul oferit de alb-violeți.

Formația susținută de suporterii timișoreni își conturează treptat lotul pentru B. ASU Poli merge în mare parte pe mâna tinerilor de perspectivă și a jucătorilor din zonă, în condițiile în care salariile oferite sunt considerate sub media Ligii a II-a. Astfel, Sorin Ciobanu (Juventus București) nu a acceptat oferta nou promovatei iar Gabriel Siminic a întârziat cu un răspuns. ASU Poli va miza însă în continuare pe Carol Taub pe postul de fundaș stânga, jucător care se va dedica acum în totalitate fotbalului după ce în sezonul trecut avea și un job în afara carierei sportive. Conducerea clubului mai așteaptă un răspuns de la experimentatul Bogdan Străuț și are încredere că politica ”bani puțini, dar la timp”, va deschide ochii și altor nume importante.

”Într-adevăr, unii au spus că sunt prea puțini bani, dar sunt și nouăți la nivel de lot. Poate nu sunt nume grele, așa cum se spunea și anul trecut când am făcut lotul de Liga a III-a, dar sunt jucători care ne pot ajuta. Nu e exclus să mai vină, am păstrat această posibilitate”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, pentru PRESSALERT.ro.

Nouă noutăți la ASU Politehnica și încă trei despărțiri

Dintre jucătorii testați în ultimele două săptămâni, ASU Poli a ajuns la un acord înainte de stagiul de la Bekescsaba (1-10 iulie) cu frații Dan și Alin Constantinescu.


Primul e un mijlocaș central în vârstă de 22 de ani care a evoluat la juniorii Politehnicii campioni naționali, ultima dată a activat în ligile inferioare din Germania (TSV Berg). Cel din urmă e un goalkeeper de 20 de ani care a fost ultima dată la Ceahlăul. Tot pe linia porții alb-violeții vor avea și opțiunea Alexandru Mitrea (23 de ani), ex-CS Ineu, FC Olt și UTA Bătrâna Doamnă.

Centrul defensivei a fost întărit prin sosirile lui Laurențiu Telescu (30 ani) și Flavius Vlădia (24 ani). Fundași cunoscuți în Timiș, primul a fost piesă de bază la Mama Mia, al doilea la CSM Lugoj, pentru care a evoluat și ca închizător. Telescu a înscris de opt ori pentru ”pizzeri” în 22 de apariții ale sezonului trecut, Vlădia și-a trecut în cont două reușite în 24 de meciuri de Liga a III-a.

În atacul echipe se va regăsi acum și Ștefan Blănaru, atacant care a contribuit în retur la salvarea Giarmatei cu 9 goluri în 14 apariții. În vârstă de 27 de ani cărășeanul are experiența B-ului la FC Olt. Un alt nume pentru ofensivă e Arthur Teuț (21 ani), ultima dată FC Csikszereda Miercurea Ciuc.

În linia mediană ASU Poli va oferi șanse la doi tineri trecuți și prin curtea lui ACS Poli, Denis Băban (18 ani) și Patrick Niță (20 ani), ambii provin de la Școala ”Marcel Băban” Jimbolia. Primul e mijlocaș ofensiv și e chiar fiul fostului atacant polist. El a fost doar în pregătiri cu rivala din oraș. Niță nu a primit șanse la prima echipă a lui ACS și a fost împrumutat alături de Băban jr. la Mama Mia anul trecut. Denis a avut două goluri în 14 apariții, Patrick – trei reușite în 27 de jocuri ale ediției trecute din C4.

Pe lângă Narcis Damian, care rămâne doar antrenor în Centrul de copii și juniori al lui ASU Poli, și Marius Marin (Sassuolo Primavera), alb-violeții nu vor mai miza în Liga a II-a nici pe atacantul Andrei Sulea, mijlocașul Dorin Codrea și portarul Robert Rogojină. Cel din urmă a plecat la muncă în America, în timp ce ceilalți doi nu au impresionat în mod deosebit în retur. Sulea a înscris o singură dată în 12 meciuri, în timp ce Codrea a fost soluție de rezervă la mijloc. În schimb, clubul s-a înțeles pentru a continua cu restul componenților care au făcut parte din lotul vechi și care aveau contractele pe cale de expirare.

Lotul final pentru cantonamentul maghiar va fi anunțat după antrenamentul de mâine al echipei. În 5 iulie ASU Poli va disputa primul amical pentru noul sezon cu Bekescsaba II (L3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.