RISIPĂ Curăţenia în imobilele în care îşi desfăşoară activitatea aparatul de specialitate...

RISIPĂ Curăţenia în imobilele în care îşi desfăşoară activitatea aparatul de specialitate al primarului Robu costă peste 30.000 lei pe lună, de la bugetul local

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (1)

Faptul că plenurile Consiliului Local Timişoara seamănă izbitor cu reprezentanţiile de circ nu mai este un secret pentru nimeni. Practic, niciun plen nu se desfăşoară fără contre sau jigniri între consilieri şi primarul Nicolae Robu, iar totul este atent condimentat cu votul la mână, practicat de aproape un an de zile, de la renovarea sălii de consiliu.

Ieri, spre exemplu, aleşii locali au purtat discuţii aprinse pe tema costurilor de curăţare a celor 12 toalete publice din patrimoniul Municipiului Timişoara, muncă remunerată cu 62.000 de lei pe lună, fără TVA, bani de la bugetul local. Dacă personalul care face munca de jos câştigă salariul minim pe economie, restul de bani merg în conturile municipalităţii.


Acelaşi proiect votat de consilieri mai avea însă un punct care, deşi important, a fost trecut cu vederea „graţie” scandalului cu toatele publice. Jumătate din suma alocată pentru curăţarea a 12 WC-uri este plătită pentru plăcerea primarului Nicolae Robu.

„Curăţenia în imobilele în care îşi desfăşoară activitatea aparatul de specialitate al Primarului 30.964,87 lei /lună/ 10 angajaţi. Plata lucrărilor se va face pe baza facturilor emise de către operator (SC Drumuri Municipale Timişoara SA) cantităţile de lucrări executate fiind confirmate prin proces-verbal de constatare, care se va întocmi în baza următoarelor tarife, fără TVA”, spune textul proiectului. Banii se achită tot de la bugetul local și, conform edilului Robu, faptul că sumele sunt virate în conturile Societăţii Drumuri Municipale, unde CL Timişoara este acţionar unic, este un lucru bun, chiar dacă tarifele sunt piperate. Trebuie spus că preşedintele consiliului de administraţie al SDM este Ilie Stoinel, un cunoscut avocat liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.