Atitudine „îmblânzită” a primarului după ce o firmă pe care o ataca...

Atitudine „îmblânzită” a primarului după ce o firmă pe care o ataca pentru poluare olfactivă a devenit sponsor la SCM: „Primăria nu are prerogative legale să rezolve problema”

0
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-poli

Schimbare de discurs a edilului-șef față de unul dintre „inamicii” tradiționali din primul mandat.

Spre finele lunii octombrie, în anul 2015, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declara că va face toate demersurile care îi stau în putinţă pentru a forţa compania Continental să se mute în afara Timişoarei. Primarul promitea să facă presiuni până când firma va obosi să fie hărţuită şi nu va mai sofoca timişorenii cu mirosul de cauciuc. Urmare a repetatelor atacuri ale primarului Nicolae Robu, compania a promis investiţii de zece milioane de euro pentru reducerea mirosului emanat de fabrica de la Pădurea Verde. Deşi firma spune că acestea au fost finalizate în urmă cu câteva luni, eficacitatea lor a fost testată pe viu de toţi oamenii care au plătit bilet să meargă la Revolution Festival.


În fiecare seară a festivalului, în zona Pădurea Verde, mirosul de cauciuc era la fel de pregnant ca şi înainte de investiţii.

De la o vreme însă, primarul Nicolae Robu nu a mai atacat firma Continental. Coincidenţă sau nu, compania nemţească a devenit de circa o lună sponsor al echipei de handbal din Sport Club Municipal.

Recent, Robu a anunţat înfiinţarea unei pagini de Facebook pe care timişorenii îşi pot spune păsul, pagină numită „Sesizări PrimăriaTm”. Cum era de aşteptat, multe din reclamaţiile oamenilor se leagă de mirosul de cauciuc de la Pădurea Verde. Pentru a nu se plânge că sunt ignoraţi de municipalitate după ce Continental a devenit sponsor SCM, oamenii au fost îndrumaţi printr-o postare semnată de Nicolae Robu: „În privinta poluării de la Continental Cauciucuri sau de la orice alti presupusi poluatori, sesizati Garda de Mediu, institutie a Statului Roman. Primaria nu are prerogative legale sa rezolve problema. Si va sugerez sa luati legatura direct cu reprezentantii firmei Continental, sa le dati lor toate detaliile. Asa am convenit cu ei sa procedam de-acum, sa-i indrum pe cetateni direct la ei pt clarificari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.