SURPRIZĂ ACS Poli a răpus liderul! Timișorenii au avut emoții după ce...

SURPRIZĂ ACS Poli a răpus liderul! Timișorenii au avut emoții după ce au condus-o pe CFR Cluj cu 4-0 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_285772" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Jucătorii lui ACS Poli au avut ce sărbători astăzi. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli a reușit o victorie mare în fața CFR-ului clujean. Liderul Ligii I a pierdut cu 4-3 la Timișoara după un meci cu o desfășurare mai puțin anticipată. Bănățenii au condus cu 4-0, dar au avut emoții pe final după o cursă de urmărire începută de ardeleni abia în ultimele 20 de minute.

CFR Cluj venea la Timișoara din postura de echipă demnă de recorduri la nivel european: doar un gol încasat în primele etape și locul 1 în clasament. Nimeni nu se aștepta la ceea ce avea să urmeze în fața unei echipe căreia i s-a pus eticheta ”cu probleme”.

Totul a început în minutul 2 când Alex Munteanu a făcut uitată absența lui Vașvari. Mijlocașul sosit de la Mediaș l-a surprins de la mare distanță pe Vâtcă. Tot gazdele au în continuare inițiativa. În minutul 20 Crețu își încearcă norocul, dar golul 2 vine de la un fundaș. În minutul 33 Gabriel Cânu majorează diferența cu o lovitură de cap în urma unui corner. CFR-ul nu a dat nici acum semne că ar conta în meci. Nicio ocazie cu adevărat notabilă pentru ardeleni în prima parte. Mai mult, Soljic se joacă și el cu imaginația spectatorilor cu șase minute înainte de pauză, încercând din nou vigilența portarului advers.

Replica liderului era așteptată în partea secundă. Dar nu a mai venit. După nici zece minute scurse din repriza a doua Ciucur avansează, șutează, și balonul deviat e ideal pentru Drăghici. Atacantul timișorean profită de ezitarea feroviarilor și plasează balonul pe lângă Vâtcă. Nici la 3-0 ACS Poli, echipă care mai bine de un sezon nu a câștigat în campionat cu mai mult de două goluri diferență, nu și-a potolit setea ofensivă. Peste cinci minute Munteanu intră din nou în scenă, șutează în blocaj, mingea îi revine și de această nu mai iartă: 4-0!

Final de poveste

În minutul 73 oaspeții reduc din diferență după ce nou intratul Balde a rămas liber în marginea careului și a înscris pe sub Curileac ieșit în întâmpinare. Peste patru minute același atacant mai oferă o mică speranță vizitatorilor și punctează într-o manieră asemănătoare. La 4-2 încep și emoțiile. Cu nouă minute înainte de final se face 4-3 după ce o centrare al lui Nistor e deviată cu capul de Cânu, ”la fix”, peste Curileac.

În urma acestui succes ACS Poli acumulează 13 puncte și urcă momentan pe locul 5, din nou în fața lui Dinamo. CFR-ul a suferit prima înfrângere din acest sezon, dar rămâne pe locul 1.

ACS Poli Timișoara: Curlieac – Crețu, Melinte, Cânu (cpt.), Șeroni – Soljic, Artean – Munteanu (64 Mailat), Bîrnoi, Țigănașu (35 Al. Ciucur) – Drăghici (57 M. Bianconi). Pe bancă: Straton – Bocșan, B. Străuț, Croitoru. Antrenor: Ionuț Popa.

CFR Cluj: Vâtcă – Manea, A. Mureșan, Vinicius, Al. Vlad (59 Rua) – Hoban, Deac (cpt., 36 Nouvier), Culio – Omrani (59 Balde), Urko Vela, Nistor. Pe bancă: Duka – M. Coman, Luchin, Mario Jorge. Antrenor: Dan Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.