Vasile Rus a renunțat la banderola de căpitan după semieșecul cu Steaua....

Vasile Rus a renunțat la banderola de căpitan după semieșecul cu Steaua. EPCR a confirmat programul campioanei Timișoara Saracens în Continental Shield

0
DISTRIBUIȚI
V. Rus nu mai e căpitanul Timișoara Saracens. Foto: Gabriel Brezeanu

Timișoara Saracens are teoretic un joc mai ușor sâmbătă în campionat. După startul dezamăgitor de sezon bănățenii merg cu sete de victorie pe terenul celor de la Dinamo București. Remiza de pe teren propriu cu CSA Steaua nu a rămas fără urmări în tabăra campioanei, Vasile Rus a decis să renunțe la postura de căpitan al echipei. Această responsabilitate a fost preluată de Valentin Popârlan.

Tensiunea din tabăra campioanei după un început cu o victorie, o remiză și un eșec a produs o schimbare. ”Timișoara Saracens SCM UVT are un nou căpitan în persoana lui Valentin Popârlan după decizia lui Vasile Rus de a renunța la acestă poziție. Îi mulțumim lui Vasi pentru munca depusă, nu e ușor să fii căpitan al unei echipe de rugby cu personalități puternice și îi dorim succes lui Popi în îndeplinirea acestui rol. Vali Popârlan a fost ales prin vot liber exprimat de către jucătorii echipei”, a declarat Matt Williams, tehnicianul campioanei.

Timișoara Saracens, chiar și cu probleme de lot din cauza accidentărilor, rămâne favorită clară în fața lui Dinamo.


Sâmbătă, de la ora 11 (rugbytv.ro), cele două se întâlnesc pe arena ”Florea Dumitrache”, din București, în runda 5 a SuperLigii. ”Buldogii” au obținut două victorii în acest început de sezon și ocupă locul 3, cu 10 puncte, patru mai multe decât deținătoarea titlului, aflată pe 5 deocamdată.

Începe noua provocare europeană

EPC Rugby a confirmat astăzi programul noii competiții Continental Shield, una care îi poate duce pe timișoreni din nou în grupele Challenge Cup. Campioana României se află în grupa A și va înfrunta formațiile Calvisano (Italia), Batumi (Georgia), CDUL (Portugalia) și Petrarca Padova (Italia). Primul joc pentru bănățeni va fi sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 14.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în compania celor de la Rugby Petrarca. O săptămână mai târziu urmează deplasarea la Lisabona, pentru jocul cu CDUL. Programul complet poate fi vizualizat AICI.

Primele două clasate ale celor două grupe după disputatea a câte patru jocuri se vor înfrunta între ele în dublă manșă (ex: locul 1 din Grupa A vs. locul 2 din Gr. B). Câștigătoarele vor evolua de asemenea tur- retur într-un meci care va oferi un bilet în grupele Challenge Cup, ediția 2018-19, respectiv obținerea accesului în finala de la Bilbao. În ultimul act se vor duela cu câștigătoarea play-off-ului dintre Krasny Yar și Enisei, în urma căreuia una dintre cele două formații din Rusia va obține de asemenea accesul în competiția continentală de rang superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.