Ripensia Timișoara a încheiat în genunchi prima jumătate a sezonului. Roș-galbenii, cu...

Ripensia Timișoara a încheiat în genunchi prima jumătate a sezonului. Roș-galbenii, cu un om în minus, au fost umiliți de codașa din Miroslava

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia, doborâtă în satul Uricani, care aparține de comuna Miroslava, județul Iași. Foto: stiintamiroslava.ro

În ciuda unui start bun în B ”Ripi” pare în cădere liberă la finele toamnei. Roș-galbenii au suferit un nou eșec, de această dată pe terenul unei alte nou promovate: Știința Miroslava. Timișorenii se pot scuza pentru scorul drastic prin faptul că au evoluat timp de 75 de minute în inferioritate numerică. Formația moldoveană a scăpat de ultimul loc după ce a învins-o cu 3-0 pe FC Ripensia!

Ripensia a aterizat în Moldova cu o echipă ușor schimbată după eșecul din Ciarda cu ASU Poli. În poartă a apărut Dalin Munteanu, în defensivă a revenit Vlădia iar în ofensivă a fost titularizat în premieră în campionat Darius Neamțu, atacantul împrumutat chiar de la concitadina din B. După nici un sfert de oră însă planul gândit de ”interimarul” Radu Suciu e dat peste cap.


Viorică a scăpat singur spre poarta roș-galbenilor dar a fost oprit neregulamentar de Marius Toma iar fundașul a văzut direct cartonașul roșu. ”Ripi” a suferit tot mai mult în inferioritate numerică. Știința a forțat și în minutul 25 ”libera” lui Taciuc e deviată cu capul în poarta lui Munteanu de Sebastian Bucur. Tot gazdele au fost mai periculoase în continuare, timișorenii reușind doar un contraatac mai periculos în prima repriză, prin Mediop (min. 31), dar reluarea senegalezului e respinsă de apărătorul Crișan în corner. Peste șase minute putea fi 2-0, dar Viorică a trimis peste transversală dintr-o poziție foarte bună.

Speranțele bănățenilor păreau însă risipite încă din minutul 54. De această dată Miroslava a punctat prin Cosmin Nemțanu, care a marcat după ce a scăpat în postură de unu la unu cu portarul oaspeților. Mai mult, peste 12 minute scorul a ajuns la unul de neprezentare după ce Viorică a profitat de o respingere nefericită a apărării ripensiste. Pe final putea fi 3-1, dar Dumiter nu reușește să marcheze nici măcar golul de onoare pentru Ripensia, după ce Bucur a salvat din fața porții, portarul Turiță fiind depășit.

Aflată la al 11-lea meci consecutiv fără victorie în B, FC Ripensia ar putea beneficia de o oprire a campionatului acum. Roș-galbenii par în cădere liberă după startul pozitiv de campionat și rămân cu 21 de puncte, la doar patru distanță de zona roșie a clasamentului. Dacă returul începe peste o săptămână ”Ripi” ar avea o nouă deplasare crâncenă, pe terenul Forestei Suceava. Cu această victorie, cel puțin temporar, ”Cenușăreasa” Știința Miroslava i-a lăsat pe bucovineni în postura de ”lanternă”, aceștia din urmă pot scăpa de ultimul loc printr-o victorie mâine cu Luceafărul.

Ştiinţa Miroslava: Turiţă – Ambrosie, H. Crişan, S. Bucur, Agrigoroaei – Căruţă (60 Izmană), Cărăruş, Taciuc (78 Săvoaia), Corban – Nemţanu (74 Asăvoaei), Viorică. Antrenor: Adrian Kereszy.

FC Ripensia Timișoara: D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, M. Toma, Apro, C. Toma – L. Tudor, Zaluschi (72 Ad. Ungureanu), Stoi – D. Neamţu (62 Bobină), Mediop (81 Dumiter). Antrenor: Radu Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.