Bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea spitalelor din Timiș în 2018

Bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea spitalelor din Timiș în 2018

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean

Infrastructura din domeniul sănătății se va moderniza în județul Timiș. Consiliul Județean Timiș și Spitalul Județean din Timișoara au depus, în cursul anului 2017, proiecte importante prin care vor să acceseze fonduri euopene pentru construcția unei noi maternități, dar și pentru amenajarea unor noi secții la Spitalul Județean. O altă investiție cu bani europeni este anunțată pentru Centrul Oncogen.

„Prioritatea la nivel consiliului județean este atragerea de fonduri europene, iar aici putem discuta pentru domeniul cel mai important și anume domeniul Sănătății despre proiectul care a fost depus pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria privind construcția unei maternități noi în data de 27 septembrie 2017.


A trecut de etapa de evaluare administrativă și de eligibilitate. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 12 milioane de euro. Tot în cadrul domeniului sănătății, suntem parteneri cu Spitalul Clinic Județean pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea activității Institutului Oncogen, unde valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de euro, partener cu Spitalul Județean din Reșița și cu partenerii din Serbia. Institutul Oncogen beneficiază de aproximativ 3,2 milioane de euro. Tot în același domeniu foarte important, împreună cu Spitalul Județean s-au accesat fonduri de la Banca Mondială de Dezvoltare pentru realizarea unui centrul nou, privind construcția unei noi Unități de Primiri Urgențe, o secție nouă de mari arși și o secție de Terapie Intensivă. Sunt proiectele majore din fonduri europene la care noi am accesat și sper ca în anul 2018 să înceapă lucrările efectiv”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.