Tribunalul Arad, pedeapsă blândă pentru maiorul SRI traficant de droguri

Tribunalul Arad, pedeapsă blândă pentru maiorul SRI traficant de droguri

1
DISTRIBUIȚI

Ciprian Mareș, maiorul SRI trimis în judecată de DIICOT Arad pentru trafic de droguri, a fost condamnat de Tribunalul Arad la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de trafic ilicit de droguri de risc, fără drept, în formă continuată, fiind achitat pentru infracţiunea de efectuare fără drept de operaţiuni (deţinere) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Potrivit soluției publicate pe site-ul instituției, Tribunalul Arad „condamnă pe inculpatul Mareş Ciprian Sabin la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, fără drept, în formă continuată. Achită pe inculpatul de mai sus pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni (deţinere) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, prevăzută de art.


17 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 15 din OUG nr. 78/2016. În baza art. 91, 92 Cod penal, suspendă executarea pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”.

De asemenea, instanța i-a impus maiorului SRI obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Arad sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Mareș Ciprian este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Consiliul Local Arad, pe o perioadă de 90 de zile.

Vă reamintim că, potrivit anchetatorilor, Ciprian Sabin Mareș a vândut în mai multe rânduri cocaină și cannabis. Traficantul vindea stupefiantele în locuința sa și a fost prins în urma unui flagrant.

Instanța a pronunțat și condamnarea lui Pălincaș Eduard, inculpat în același dosar „la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, fără drept, în formă continuată”.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.