EXCLUSIV Iranian, mort la granița româno- sârbă după o operațiune de blocare...

EXCLUSIV Iranian, mort la granița româno- sârbă după o operațiune de blocare a Poliției de Frontieră. ”S-au pus în genunchi și implorau să chemăm ambulanța și cereau azil”

2
DISTRIBUIȚI
Grupul de 10 iranieni, după ce a fost capturat de polițiștii de frontieră români

Scandalul de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră  Timișoara ia amploare, ieșind la iveală noi informații cutremurătoare despre ce s-a întâmplat la granița cu Serbia în încercarea disperată ca numărul migranților să fie cât mai mic în statistici. PRESSALERT.ro a intrat în posesia unor declarații și informații despre ce s-a întâmplat pe fâșia verde anul trecut, în noaptea de 25/26 septembrie 2017, în apropiere de Jimbolia când un iranian a murit pe frontieră.

Cu ajutorul sistemului ATTICA, polițiștii de frontieră au observat că dinspre Serbia se îndreptă spre România un grup de persoane și imediat în zonă au fost desfășurate mai multe echipe, care au blocat pe linia de frontieră 10 iranieni, două familii cu copiii și alți trei adulți. Unul dintre bărbați, care era cu soția și doi copii, nu se simțea bine și a cerut ajutor. ”Îi era rău și într-o engleză stricată a cerut o ambulanță și insulină. Femeile îi dădeau apă cu zahăr după ce a căzut din picioare. Plângeau să-l ajutăm. Cerșeau azil în România. S-au pus în genunchi și implorau să chemăm ambulanță și cereau azil. Ne cereau să-l salvăm pe bărbat. Spuneau că mai bine să fie împușcați decât să fie dați înapoi la sârbi pentru că polițiștii de acolo îi bat și îi umilesc. Erau disperați. Bărbatul nu se simțea bine. S-a spus că simulează și nu a fost chemată nicio ambulanță. Sârbii au fost anunțați prin punctul de contact de la Orșova, conform procedurilor, să vină să-i ia pe migranți, deși aceștia au solicitat verbal azil. Conform legii, trebuiau demarate procedurile prevăzute de lege. Femeile și copiii au fost adăpostite pentru o perioadă în mașinile Poliției de Frontieră, pentru că era frig afară, până au venit sârbii”, au declarat surse bine informate pentru PRESSALERT.ro.  După ce grupul a fost preluat de polițiștii sârbi, iranianul a decedat.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a confirma dacă a fost sunat în noaptea respectivă și i s-a raportat despre problemele medicale ale bărbatului, comisarul șef Alin Milutinovici, de la punctul de contact cu autoritățile sârbe, a susținut că ”nu îmi aduc aminte”.


Comisarul Cezar Pruiu, șeful punctului de trecere a frontierei Jimbolia, a refuzat să comenteze orice informație, cerându-ne întrebăm biroul de presă. Comisarul șef Marcel Lascu, șeful sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia a susținut că ”din ce știu eu, bărbatul a murit la 300 de metri de frontieră, în Serbia. Nu a mai ajuns în România. Informația exactă o puteți primi de la autoritățile sârbe. Acelei persoane i s-a făcut rău și le-a spus celor cu care era să meargă mai departe spre România. Așa parcă mi-au spus ulterior colegii din Serbia. Mortul nu a ajuns la linia de demarcație. Grupul l-am blocat și nu a intrat în România”.

Migranții care nu au intrat în România, conform comisarului șef Lascu, adăpostiți în mașina Poliției de Frontieră

Întrebat cum au fost adăpostite femeile și copiii în mașina Poliției de Frontieră, așa cum reiese din mai multe imagini ajunse în posesia PRESSALERT.ro, dacă nu au ajuns pe teritoriul românesc migranții, Lascu a spus ”nu cred că au urcat în mașinile noastre”. Varianta ca bărbatul bolnav să nu fi ajuns pe teritoriul României este infirmată de o fotografie din noaptea respectivă în care apar cinci bărbați, patru în clar și piciorul celui de al cincilea îmbrăcat într-o pereche de blugi. Și acest incident este anchetat de Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne.

 

2 COMENTARII

  1. Interesant este că dvs relatati anumite aspecte desfășurate la ITPF Tm in timp pe un fond complet ilegal dar cei de la IGPF nu au nicio poziție oficiala! Sa încerce ascunderea acestor aspecte și să -l mențină pe acest Gim la comandă? Sa intelegem ca frontieriștii trebuie sa urmeze calea ilegală dispusă de vagabondul asta având girul șefilor de la IGPF?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.