Bătălia de la Cluj: Timișoara Saracens avansează în play-off-ul Continental Shield după...

Bătălia de la Cluj: Timișoara Saracens avansează în play-off-ul Continental Shield după cel de-al doilea succes cu Batumi UPDATE Adversar abordabil în faza decisivă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Campioana României s-a impus și în cel de-al doilea meci din prima fază eliminatorie a ER Continental Shield. Timișoara Saracens a învins-o pe RC Batumi, în returul disputat pe Cluj Arena, cu 21-12. Pentru bănățeni urmează duelul cu câștigătoarea partidei Heidelberg – Calvisano pentru un loc în Challenge Cup 2018-19.

Cluj Arena nu a fost plină, dar a fost o gazdă sigură pentru ”sarazini” după povestea de anul trecut. Jocul a început bine pentru bănățeni, care au deschis rapid scorul prin Lemnaru. Eseul nu a fost însă transformat de Manumua, care avea să fie inexact și mai târziu. Până atunci însă acesta mărise avantajul la 8-0 în urma unei lovituri de pedeapsă în minutul 28. Batumi a replicat peste șapte minute, când Gogitidze a marcat primul eseu al oaspeților. Kobakhidze nu transformă și scorul rămâne 8-5. Mai mult, în minutul 38 Popârlan a culcat din nou balonul în terenul de țintă advers. Manumua ratează, astfel că la pauză tabela indica 13-5 în favoarea ”sarazinilor”.

Meciul era departe de a fi jucat.


Combativii georgieni reușesc în minutul 49 să reducă diferența la doar un punct în urma eseului lui Koiava, completat de transformarea Kobakhidze. Bănățenii au revenit din nou în atac, cu succes. Înainte de îndeplinirea unei ore de joc Drenceanu face un salt peste blocaj și căpitanul Timișoarei își face datoria cu un eseu extrem de important. Executantul fazelor fixe s-a schimbat, dar, de la distanță Conache nu găsește nici el bețele iar tabela de marcaj de pe Cluj Arena indică 18-12. Agresivitatea gruzinilor a avut peste cinci minute un nou punct negativ, după ce au evoluat zece minute în inferioritate în prima parte, Gogitidze face placaj înalt la Lemnaru și vede un nou ”galben”. ”Gazdele” și-au făcut mai ușor finalul, după ce Conache a convertit și el o penalitate cu șapte minute rămase pe cronometru.

21-12 a fost scorul final, mai mult decât suficient ținând cont că Timișoara Saracens s-a impus și în tur, la Batumi, cu 11-6. După runda 2 eliminatorie a competiției bănățenii își pot asigura prezența în Challenge Cup 2018-19.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Lemnaru, Fercu. Au mai intrat: Luites, Conache, Doyle, Simionescu, Sabău, Apoua, Doge, Mureșan. Antrenor: Sosene Anesi.

RC Batumi: Eristavi, Mamrikishvili, Donadze, Putkaradze, Alkadze, Koiava, Tkhilaishvili, Buijiashvili, Tutberidze, Khmaladze, Ninidze, Tuchashvili, Gogitidze, Kobakhidze, Trapaidze. Pe bancă: Tedoradze, Kvantidze, Gogisvanidze, Mikadze, Kortava, Jabnidze, Grigolia, Ferselidze.

UPDATE Bănățenii îi vor înfrunta în play-off-ul pentru calificarea în Challenge Cup și în finala Continental Shield pe nemții de la Heidelberger RK. Gruparea germană a fost învinsă în urmă cu doi ani de Timișoara Saracens în grupele preliminare ale celei de-a doua competiții continentale, scor 10-3, în deplasare.

Nemții au învins-o și în deplasare pe Calvisano, cu 17-13, în aceeași fază a competiției, și au trecut de italieni cu un scor cumulat de 51-42. Prima manșă va avea loc pe 31 martie/1 aprilie iar returul e programat trei săptămâni mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.