Șase jucători de la Timișoara Saracens, titulari în eșecul ”stejarilor” în Georgia....

Șase jucători de la Timișoara Saracens, titulari în eșecul ”stejarilor” în Georgia. România s-a calificat la Mondiale după un scenariu nesperat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frr.ro

Nu mai puțin de șase componenți ai campioanei au fost din primul minut în teren în jocul de la Tibilisi. Partida GeorgiaRomânia a contat doar pentru palmares și trofeul ”Antim Ivireanul” pus în joc între cele două rivale. Gazdele, câștigătoarele competiției Rugby Europe Championship și susținute de un public numeros, s-au impus cu 25-16. Vestea bună pentru ”stejari” a venit de pe o altă arenă. Belgia a învins neașteptat Spania, cu 18-10, și i-a trimis astfel pe Fercu și compania la Mondialul din Japonia.

Clasată pe locul 1 în grupa preliminară România privea fără mari speranțe jocul din Belgia, acolo unde formația gazdă clasată pe 4 întâlnea Spania. Ibericii au învins ”stejarii” și aveau trei puncte în spate, astfel că un succes le asigura lor calificarea directă și trimitea fosta echipă a lui Lynn Howells la barajul cu Portugalia. Selecționerul plecase pentru că nu ar mai fi fost șanse reale la calificarea directă. Iar francezul Thomas Lièvremont a fost numit în locul său.


”Minunea” a prins contur și Belgia s-a impus în cele din urmă într-un meci arbitrat de un român, Vlad Iordăchescu. Acesta a acordat numeroase penalități gazdelor și a ieșit escortat de pe gazon, protejat de… jucătorii spanioli și huiduit copios de fanii oaspeți.

Meciul României (scor 25-16), vizionat de un număr impresionant de spectatori pe arena ”Dinamo” din Tibilisi, a fost dominat de gruzini. Punctele ”stejarilor” au venit în urma unor penalități transformate de Vlaicu. El a transformat de altfel și eseul reușit de români pe final în urma unui maul rulant. Ionel Badiu, Eugen Căpățână, Vali Popârlan, Jack Umaga, Tangimana Fonovai și Cătălin Fercu au fost titulari în acest meci. Alți doi jucători de la Timișoara Saracens, Andrei Rădoi și Marius Simionescu, au fost folosiți pe parcurs.

România a obținut așadar nesperat biletele directe pentru Cupa Mondială din 2019 care va fi găzduită de Japonia.

România:

1. Ionel Badiu (Timișoara Saracens), 2. Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 4. Johan Van Heerden (CSM), 5.Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 6. Dumani Mtya (Baia Mare), 7. Moyake Kuselo (Steaua), 8. Stelian Burcea (CSM) – căpitan, 9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Jack Umaga (Timișoara Saracens), 11. Ionuț Dumitru (Steaua), 12. Florin Vlaicu (Steaua) 13. Paula Kinikinilau (CSM), 14. Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens) 15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens). Rezerve: 16. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17. Mihaiță Lazăr (Castres), 18. Constantin Pristaviță (Baia Mare), 19. Adrian Motoc (Racing 92), 20.Răzvan Ilișescu (Blagnac), 21. Valentin Calafeteanu (CSM),22. Sione Fakaosilea (Baia Mare), 23. Marius Simionescu (Timișoara Saracens).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.