Temperaturi de vară, în Banat. Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru...

Temperaturi de vară, în Banat. Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

0
DISTRIBUIȚI

bega

Timișoreni, pregătiți hainele subțiri și sandalele. Meteorologii anunță că, în următoarele două săptămâni, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Astfel, în Banat se vor înregistra temperaturi de vară pe timpul zilei.

Potrivit estimării evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 23 aprilie – 6 mai, în următoarele zile, termometrele vor arăta și 28 de grade Celsius în vestul țării.

“Majoritatea zilelor din intervalul de referință, în special până în data de 2 mai, vor fi caracterizate de o vreme cu mult mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 25… 28 de grade, în medie regională.


Valori ușor mai mici, dar menținându-se totuși peste mediile climatologice se vor înregistra în 24 și 27 aprilie și posibil în ultimele zile ale perioadei de prognoză, când sunt estimate temperaturi diurne medii de 22… 24 de grade. În privința regimului termic nocturn, valorile se vor situa peste cele specifice perioadei, cu minime în general de 10… 14 grade”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Probabilitatea pentru ploi, de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice, va fi mai mare în data de 24 aprilie, în intervalele 26 – 27 aprilie și între 2 și 6 mai, perioade când vor fi posibile izolat și cantități de apă mai însemnate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.