Începe lupta cu țânțarii la Timișoara. De unde vine firma care va...

Începe lupta cu țânțarii la Timișoara. De unde vine firma care va realiza operațiunea de dezinsecție

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru timișoreni. În sfârșit, începe operațiunea de dezinsecție în orașul de pe Bega. Asta după ce Primăria Timișoara a reușit să încheie un contract de achiziție directă pentru aceste servicii. Farkas Imre, viceprimarul Timișoarei, ne-a declarat că se va stropi împotriva țânțarilor și a altor insecte chiar începând din această seară, după ora 22.00.

„Achiziția directă este pe comandă, când se recepționează lucrările, atunci se plătește, iar obligația firmei este să presteze servicii. A fost ales cel mai mic preț de pe SEAP, aproximativ 55 de lei pe hectar. Dezinsecția va începe în această seară, din Parcul Pădurice. În total, avem 1.026 de metri pătrați, dar se dă în mai multe etape. Se dă astăzi, se așteaptă două săptămâni aproximativ și se dă din nou. De obicei, se începe din centru și se duce către periferie.


Având în vedere că avem un concert până la ora 22.00 în Piața Victoriei, de Ziua Tineretului, se va începe după această oră din centru și se va merge pe malul Begăi și apoi parcurile mari. Unde sunt focare, acolo se insistă, nu este un traseu prestabilit. Cred că se va interveni doar de la sol, nu și din aer. Este o necesitate și trebuia să dăm, nimeni nu se aștepta ca în două săptămâni să crească temperaturile cu 20 de grade și să rămână constante”, a afirmat Farkas Imre.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, valoarea contractului de achiziție directă pentru efectuarea dezinsecției este până în suma de 30.000 de euro, fără TVA. Firma care va stropi împotriva țânțarilor are sediul în Arad.

Serviciile de dezinsecție sunt atribuite provizoriu firmei arădene, până când se va finaliza licitația publică postată pe SEAP. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 30 mai, urmând ca acestea să fie evaluate până în 29 noiembrie. Contractul pentru prestarea serviciilor de dezinsecție și deratizare ar urma să fie semnat pe patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.