Titlul național prinde contur: Informatica s-a impus și în meciul 2 de...

Titlul național prinde contur: Informatica s-a impus și în meciul 2 de la Galați. Formația lui Robert Lupu a fost din nou specialistă la lovituri de departajare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Informatica Timișoara e de neoprit într-un sezon care părea mai degrabă de tranziție din cauze economice. Formația lui Robert Lupu e aproape de titlu după ce s-a impus și în al doilea meci programat pe terenul lui United Galați. După 2-2 în timpul normal, și 3-3 după repriza de prelungiri, bănățenii au câștigat în urma penalty-urilor cu scorul general de 6-4. E 2-0 la general pentru bănățeni în finala Ligii I la futsal iar duelul se mută pe Bega.

La fel ca ieri, prima repriză a disputei Galați – Timișoara a fost fără goluri. La reluare bănățenii au lovit primii, în minutul 24, prin Felipe ”Mancha” Oliveira, care a profitat de așezarea celuilalt braziliano-român, Savio Valadares.

Cojoc a egalat pentru gazde cu un șut care a trecut printre picioarele lui Rakic și l-a păcălit pe Iancu.


Cu câteva minute înainte de final lucrurile s-au animat și mai mult. Mai întâi Lașcu a făcut 2-1 pentru gazde cu un șut la colțul lung. Replica oaspeților a venit însă instant. De această dată Savio s-a aflat la finalizare după o fază creată de sârbul Rakic. Iancu și-a făcut și el datoria la ultimele faze, apărând în fața lui Borges în două rânduri.

Dramatismul a continuat

A fost 2-2, dar drama nu era încheiată. În prelungiri Cojoc trimite în bară după o penalitate din 10 metri. Moment în care între buturi la Informatica era mai tânărul Voin. Deco a făcut apoi 3-2 pentru alb-violeți, dar ultimul cuvânt în repriza suplimentară i-a aparținut aceluiași Cojoc.

La fel ca în fața Devei, Informatica nu a dezamăgit la 6 metri. Seria a fost deschisă cu succes de Daniel Araujo, gălățenii au egalat, dar nu au mai punctat la următoarele două execuții. Astfel, după Deco, Tudose a trimis în aut iar seara a fost închisă de Felipe ”Mancha” cu reușita de 3-1 la penalty-uri, respectiv 6-4 la total.

Informatica e aproape de primul campionat, dar și de o ”răzbunare frumoasă”, pe teren, în fața celor de la United. Timișorenii au 2-0 la general după primele două partide.

Meciul 3, care se poate dovedi decisiv, e programat luni, 21 mai, de la ora 19, la Timișoara, în sala ”Constantin Jude”. Informatica va câștiga titlul la următoarea victorie din maximum trei jocuri care mai pot avea loc în finala ediției 2017-18.

Informatica Timișoara: Iancu, Voin – Rakic, Simic, Araujo, Deco, Lupu, F. Oliveira, Savio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.