City managerul Timișoarei, acuzat că a modificat textul legii ca să primească...

City managerul Timișoarei, acuzat că a modificat textul legii ca să primească ilegal încă 25% la salariu UPDATE Ce detaliu esențial au ignorat cei de la ALDE

0
DISTRIBUIȚI

City managerul Timișoarei, Robert Kristof, este acuzat de cătere consiliera locală ALDE, Laura Chindriș. că a modificat textul legii pentru a i se mări în mod ilegal salariul cu 25%. Vă reamintim, că la ultima ședință a consiliului local, s-a aprobat, pe repede înainte,  fără niciun vot împotrivă mărirea salariului pentru protejatul primarului, iar Nicolae Robu a atacat-o, după vot, pe Laura Chindriș  când a vrut să semnaleze problemele legate de proiect.

”În primăria Timișoara, legile se fac după bunul plac, iar dacă cineva sesizează incorectitudinea este ignorat cu desăvârșire de primarul Robu. Un exemplu îl reprezintă acțiunea de vineri, când salariul city-managerului Robert Kristof a fost mărit cu 25% după ce, la propunerea primarului Nicolae Robu, s-a aprobat o modificare prin hotărâre de către consilierii locali. Însă un lucru a fost omis, faptul că Robert Kristof nu a interpretat bine legea. El cere să i se mărească salariul la nivelul salariului majorat al viceprimarului, dar în contradictoriu cu cererea lui, în art.11 alin(4) din Legea 153/2017 actualizată, se spune clar că la stabilirea nivelului se ia în calcul indemnizatia viceprimarului fără majorarea de 25%.


Deci majorarea lui Kristof este contrară legii
”, se arată în comunicatul de presă al ALDE.

Consilierul local Laura Chindriș a susținut că ”un angajat al primăriei (Robert Kristof, n.a.) a invocat în referatul privind modificarea salariului, un articol de lege, pe care nu l-a redat expres cum este scris defapt articolul în textul legii. Din câte știu, atestarea unei fapte necorespunzătoare adevărului într-un înscris oficial, este o infracțiune. Nu este în competența mea să zic că s-a săvârșit sau nu, o infracțiune, dar este obligația mea să informez timișorenii despre ce se întâmplă în forul de conducere al orașului lor. În măsura în care constatarea mea este temeinică, înseamnă că în plenul de vineri 27 iulie, consilierii locali, care au votat favorabil, au aprobat o mărire de salariu ilegală și plătită din banii timișorenilor. În concret, salariatul a schimbat, probabil intenționat sau nu, cuvântul “exclusiv” cu “care cuprinde și”, aspect ce i-a adus angajatului o mărire de 25% la salariu. Nu am făcut nimic mai mult decât să citesc cele două articole de lege, invocate în referat de către administratorul public. Dacă și consilierii care au votat favorabil, și-ar fi irosit un minut să citească câteva rânduri din legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, ar fi sesizat eroarea”.

Cei de la ALDE amintesc faptul că ”referatul făcut de managerul orașului a primit avizul atât de la șefa de resurse umane, cât și avizul juridic, dar și așa asta ne ridică un mare semn de întrebare”.

UPDATE Poziția ALDE este însă contrazisă de o lege apărută în martie 2018 care prevede că salariul city managerului poate fi mărit cu 25%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.