ASU Politehnica nu se teme de puterea Energeticianului. Ce spune Cosmin Petruescu...

ASU Politehnica nu se teme de puterea Energeticianului. Ce spune Cosmin Petruescu despre duelul de la Petroșani

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au parte de o deplasare foarte dificilă pe hârtie, dacă ținem cont de rezultatele primei runde a Ligii a II-a. Fosta Șirineasa, actuala Energeticianul, a câștigat la scor acasă, la Petroșani, în timp ce ASU Politehnica a cedat la limită cu Chindia. Cu toate acestea tehnicianul timișorenilor e convins că elevii săi pot pleca cu un rezultat pozitiv din Valea Jiului dacă repetă jocul practicat săptămâna trecută.

Timișorenii joacă sâmbătă pe terenul nou promovatei, o echipă finanțată de ”misteriosul” Nicolae Sarcină. ”Suntem conștienți că ne va aștepta o partidă dificilă, împotriva unui adversar care se va lupta la promovare. Nu doar pentru victoria cu 4-0 cu Luceafărul. Cunosc foarte bine lotul, clubul, în Liga a III-a am fost în serie cu ei, au dominat seria destul de autoritar. Au un antrenor foarte bun, investitor foarte ambițios, care își dorește să facă performanță, drept dovadă sunt rezultatele din ediția anterioară de campionat, când a fost neînvinsă. E puternică, mai ales prin investițiile făcute, beneficiază de condiții foarte bune de pregătire, s-a investit și în infrastructura de la Petroșani”, a declarat Cosmin Petruescu, ”principalul” lui ASU Poli.

”Dacă la o primă vedere Șirineasa sau, mai nou, Energeticianul pare echipa favorită, am o experiență anterioară, mă refer la sezonul trecut, la fel, când echipa gazdă părea favorită, dar cu echipa antrenată la momentul respectiv (n.r. CSM Lugoj) am plecat neînvinși, ba am reușit să înscriem de trei ori. Sper să facem un joc cel puțin la fel de bun ca și cu Chindia.


Ne dorim ca deznodământul să fie altul”, a mai spus Petruescu.

Tehnicianul alb-violeților a precizat că nu va da instrucțiuni speciale pentru blocarea vârfului gazdelor, golgheterul ediției trecute, Vlad Rusu. ”Nu face parte din folosofia mea despre fotbal de a lua măsuri împotriva unui singur jucător, echipa de la Petroșani beneficiază de mai mulți care pot face diferența. Pe lângă Vlad Rusu, unii dintre ei nu au evoluat sau au evoluat puțin în primul joc. Trebuie să fim mai organizați din punct de vedere sportiv. Să eliminăm greșelile și atunci putem spera la un rezultat pozitiv…”, a conchis ”Conferențiarul”.

Antrenorul timișorenilor nu se va putea baza în Vale pe Poparadu, care nu a intrat în programul normal al echipei. A fost recuperat medical, în schimb, Alin Ignea. ASU Poli ar mai putea legitima un portar în perioada următoare. E vorba de Dalin Munteanu, testat marți în amicalul cu CNP, 2-2. ”Vom definitiva la începutul săptămânii viitoare lotul, trebuie să ne asigurăm că Munteanu e apt 100% medical…”, a adăugat Cosmin Petruescu.

Noile achiziții, încrezătoare

Jucătorii ”Conferențiarului” sunt de asemenea încrezători în forțele proprii. ”Mergem increzători, pozitivi. Dacă vom juca cel puțin la fel de bine cum am jucat cu Chindia sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte. Am întâlnit un grup unit, cu jucători tineri și jucători cu experiență, m-am acomodat destul de bine”, a spus Raul Vidrăsan. Tânăr împrumutat de la Viitorul care poate evolua atât mijlocaș central, cât și fundaș.

”Va fi dificil, au făcut multe transferuri vara aceasta, dar mergem încrezători, suntem convinși că ne vom intoarce cu un rezultat pozitiv”, a spus și Alexandru Cherecheș. Fundașul stânga venit de la Giarmata s-a bucurat de prima prezență oficială la ASU Poli. ”A fost un debut frumos pentru mine, mai ales că am debutat la Politehnica, nu toată lumea are șansa asta. Mi-a părut rău că nu am putut scoate un rezultat pozitiv. Lumea ne-a susținut super, mi-a plăcut. Sper să obținem un rezultat pozitiv, ca să-i răsplătim”,a precizat acesta.

Partida ACS Energeticianul – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena din Petroșani, în runda a II-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.