PNL depune plângeri penale după bătăile de stradă din Bucureşti. Liberalii vor...

PNL depune plângeri penale după bătăile de stradă din Bucureşti. Liberalii vor şi sesiune extraordinară în Parlament

0
DISTRIBUIȚI

ludovic orban

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, astăzi, că liberalii au luat decizia să sesizeze Parchetul de pe lângă ÎCCJ cu denunţuri penale care îi vizează pe ministrul de Interne, prefectul Capitalei şi pe alţi actori politici şi guvernamentali despre care vor avea informaţii că au participat la reprimarea brutală a manifestanţilor, în cadrul protestului de vineri seară din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Liderul liberal a mai afirmat şi că PNL face demersurile pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Scopul este înfiinţarea unei comisii de anchetă şi depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului de Interne Carmen Dan.

„În cadrul sesiunii extraordinare vom iniţia şi un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul pestei porcine.


(…) Pesta înseamnă ciumă”, a spus, astăzi, Ludovic Orban, la finalul şedinţei conducerii PNL, cu precizarea că acţiunea liberalilor se îndreaptă „împotriva ciumei roşii şi a ciumei africane”.

Liberalii au anunţat şi că îi vor asista juridic gratuit pe toţi cei care vor să formuleze plângeri penale sau să deschidă acţiuni în instanţă pentru faptele petrecute în Piaţa Victoriei.

Cu privire la protestele de vineri seara din centrul Bucureştiului, Parchetul Militar are în lucru o anchetă; procurorii audiază persoane care au fost vineri în piaţă, dar au cerut şi documente jandarmeriei, cu privire la intervenţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.