„Blazata” ACS Poli speră să-şi schimbe soarta pe „Electrica”. Ştefan Nanu, cu...

„Blazata” ACS Poli speră să-şi schimbe soarta pe „Electrica”. Ştefan Nanu, cu un portar în minus înaintea sosirii ambiţioasei Pandurii

0
DISTRIBUIȚI

Lucrurile nu par să se îndrepte într-o direcţie deloc bună pentru greu încercata ACS Poli. Antrenorul Ştefan Nanu nu şi-a pierdut de tot optimismul şi speră ca mutarea jocului de mâine, cu revelaţia Pandurii Tg. Jiu, pe arena din cartierul Fabric să fie benefică elevilor săi. Atitudinea tinerilor a fost din nou criticată de tehnician, mai ales după eşecul de la Baloteşti, dar probleme complicate există şi cu puţinii seniori din lot. Goalkeeperul Vasile Curileac nu s-a mai prezentat la antrenamente.

Poziţia 19 ocupată de ACS Poli arată şi că echipa timişoreană e „picată” nu doar din punct de vedere financiar. Nanu susţine că viitorul adversar are o situaţie mai ingrată, greu de crezut ţinând cont şi de aplombul cu care Pandurii a început noul sezon. „Sper ca mutarea meciurilor pe Electrica să fie un pas bun pentru că jucăm pe strada Renaşterii. Terenul e mai mic, sper ca şi jucătorii să profite de acest spaţiu, jucăm acasă. Întâlnim echipa Pandurii, locul 3, cu probleme mai mari financiare, sunt numai copii, dar doresc să facă performanţă. Am stat două săptămâni la ei sezonul trecut şi am plecat. Apă se bea de la chiuvetă, la masă erau zece porţii… Nu au luat bani de şase-şapte luni de zile. Au altă politică, promovează jucători foarte tineri…”, a declarat Ştefan Nanu.

ACS Poli s-a mai pregătit pe arena de la Gara Mică, care o primeşte gratuit, spre deosebire de „Dan Păltinişanu”.

„Nu am întâlnit de când sunt eu o echipă aşa de blazată”

Tehnicianul doreşte să-şi ambiţioneze proprii jucători măcar pe măsura adversarului. „Banii sunt aproape la zi pe luna septembrie, la cei tineri… Cum vrei să pleci mai sus dacă nu ai rezultate? Am venit să creez o echipă competitivă, îmi doresc să facă pasul unde trebuie. Sunt jucători care erau la Divizia C, încerc să scot maximum din ei.


Şi eu sufăr, nu vreau să-mi pătez numele, eu am făcut performanţă cu sudoare, cu condiţii mult mai proaste decât aici. Dacă nu batem pe nimeni, cum putem să atragem pe cineva? Sunt apropiat de ei, încerc să-i ridic de joc. Mircea Luceascu avea o vorbă: Actorii ei sunt. Vin cu o tactică, dar acolo în teren e valoarea lui… Eu sper ca mâine să ne bucurăm de victorie. Am venit la Timişoara şi nu ies în oraş de ruşine. Nu am întâlnit de când sunt eu, că am atâtea jocuri, o echipă aşa de blazată. Tot timpul sunt nemulţumiri… Eu am încredere în ei, am avut discuţii individuale cu ei. Şi cu cei experimentaţi, Drăghici, Melinte. Ei trebuie să le dea încredere celor tineri”, a mai spus Nanu.

„Alte lucruri”

Alte zvonuri care circulă în afara terenului nu îi dau lui ACS Poli un viitor prea roz. „Am vorbit cu preşedintele, dacă ferească Dumnezeu va ieşi prost vom avea o conferinţă de presă, că mai sunt şi alte lucruri. Vom anunţa şi alte motive…”, a adăugat enigmatic antrenorul lui ACS Poli. „E greu, în momentul în care echipa a picat au plecat sponsori… Dacă sunt rezultate se mai găsesc oameni care să vină lângă echipă. Are dreptate şi preşedintele, nu poate să iasă din casă, să ceară bani la un sponsor, ce să plătească?”, a adăugat acesta.

„Eu am încredere că echipa se va redresa. Din iarnă se va face curăţenie, se vor aduce jucători care vor, la 18-19 ani trebuie să mori pe teren… nu să fii nemulţumit că nu ţi-a pus bine farfuria în faţă”, a conchis Ştefan Nanu.

Fără Curileac

Cel mai „bătrân” component al lui ACS Poli a dispărut din lot, cel puţin momentan. Conform lui Nanu goalkeeperul s-ar fi supărat că nu a fost inclus în lotul pentru meciul cu Snagov, dar totodată acestuia nu i s-au îndeplinit câteva promisiuni. „Curileac s-a supărat că la meciul cu Snagovul a fost rezerva lui Smaranda. A venit a doua zi supărat şi mi-a spus că el nu mai rămâne la echipă, că nu a luat nu ştiu ce. Că el nu-şi permite să stea rezervă. E o competiţie, trebuie să dai dovadă de profesionalism… Nu l-a dat nimeni afară, a spus că nu mai vine, renunţă”, a fost explicaţia „principalul” lui ACS Poli. Alături de Tavi Drăghici, experimentatul portar a fost printre cei care au solicitat insolvenţa clubului.

Partida ACS Poli – Pandurii Tg. Jiu se dispută mâine, de la ora 14.00, pe arena „Electrica”, în etapa a 9-a a B-ului. Gorjenii sunt pe locul 3 cu 17 puncte. Intrarea costă 15 lei la tribuna I, respectiv 10 lei la tribuna II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.