Lumina Libertății, spectacol grandios pentru Centenar, în centrul Timișoarei FOTO și VIDEO

Lumina Libertății, spectacol grandios pentru Centenar, în centrul Timișoarei FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timp de trei zile, Piaţa Libertăţii din Timişoara spune povestea celor 100 de ani de România, prin intermediul a trei spectacole organizate de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Lumina Libertăţii a debutat astăzi, la ora 20.30, iar scena evenimentului, din Piaţa Libertăţii, nu a fost aleasă întâmplător. Aceasta este încadrată de clădiri cu o vechime care depășește cei 100 de ani pe care îi sărbătorește România în 2018.

„Acest spectacol a apărut în urma mai multor discuții între echipa artistică Timișoara 2021 și Ovidiu Mihăiță de la Auăleu Teatru, curatorul pentru scenografia acestui eveniment, împreună cu colegii mei Chris Torch și Bogdan Cotârță. La început a fost o singură idee, aceea de a reconstrui istoria ultimilor 100 de ani ai Timișoarei, un eveniment dedicat centenarului Marii Unirii, dar să nu-l facem într-un mod clasic, ci să rememorăm cu ajutorul artiștilor puncte importante din istoria ultimului secol. Vor fi scoase în evidență mai multe momente, sfârșitul Primului Război Mondial, când se naște timișoreanul Luca, apoi urmează o perioadă de pace, apoi Al Doilea Război Mondial, distrugerea orașului, reconstrucția, perioada de comunism, Revoluția din 1989, apoi aderarea României la Uniunea Europeană și câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană și cu privirea optimistă înspre viitorul Timișoarei. Ce este important în acest spectacol este că scena are o viață, este chiar Piața, avem peste 100 de actori atât din Timișoara, cât și din Arad, Cluj-Napoca sau București, Filarmonica Banatul, o trupă din fosta Iugoslavie, și doi artiști pentru proiecții”, a spus Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.

Spectacolele de sâmbătă şi duminică încep tot la ora 20:30.


Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii pe programul privind organizarea şi desfăşurarea manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) și al Primului Război Mondial și de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.