CJ Timiş reface drumul judeţean Timişoara – Lipova cu bani europeni. Când...

CJ Timiş reface drumul judeţean Timişoara – Lipova cu bani europeni. Când încep lucrările

0
DISTRIBUIȚI
Foto: radiotimisoara.ro

Consiliul Judetean Timis lansează licitația pentru lucrările de proiectare și execuție la DJ 691 care face legătura între Timişoara şi Lipova.

Administraţia judeţeană a anunţat, astăzi, că Agenția Națională pentru Achiziții Publice a validat documentația pentru modernizarea DJ 691, lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975).


Următorul pas este publicarea licitaţiei pe SEAP, urmând ca ofertele să fie depuse până la finalul anului. Investiţia este estimată la aproape 60 de milioane de lei.

“În prezent, DJ 691 nu asigură capacitatea de circulație necesară traficului actual și de perspectivă și nu corespunde cerințelor tehnice necesare preluării circulației rutiere de pe centura de ocolire a Timișoarei și nici de pe autostrada A1-Arad-Timișoara (prin nodul rutier Giarmata). Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care să se realizeze sporirea capacității de circulație, prin lărgirea la 4 benzi, cu păstrarea traseului actual și ranforsarea structurii existente. Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu DN Centura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Contractul de finanțare între Consiliul Județean Timiș și Ministerul Dezvoltării Regionale a fost semnat în luna martie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.