„U” Cluj a ratat revanşa în faţa Ripensiei. Roş-galbenii au egalat norocos...

„U” Cluj a ratat revanşa în faţa Ripensiei. Roş-galbenii au egalat norocos în prelungiri și i-au declanșat nervii lui Falub GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

„Studenţii” clujeni nu şi-au răzbunat eşecurile în faţa timişorenilor. Bătuţi in Cupă in 2013, dar şi intr-un joc amical din iarnă de către Ripensia, Universitatea a dominat, dar a fost egalată in meciul de campionat din această seară în minutul 90+2 şi s-a incheiat 1-1. Reuşita timişorenilor a fost semnată de Andrei Dumiter.

Ripensia a inceput jocul cu „U” cu trei fundaşi centrali, dar şi un joc foarte defensiv. Oaspeţii, care au cedat in această toamnă pe „Marele oval”, dar in faţa lui ASU Poii, au dominat şi şi-au creat, logic, primele ocazii. In minutul 21 Marius Coman a trimis periculos cu capul la colţul lung, dar Păduraru s-a opus la colţul lung, apoi Gavra trimis mult alături. Primele şanse pentru roş-galbeni au venit prin Apro. Fundaş care s-a remarcat din nou prin execuţiile de la distanţă, prima a fost inregistrată in minutul 25, dar Dur-Bozoancă a respins in corner. După lovitura de colţ acelaşi Apro a trimis spre poartă, dar mingea l-a lovit pe Străuţ, căzut şi aflat in ofsaid. Clujul a revenit in atac, dar nu foarte convingător. Deschiderea scorului a venit oarecum ciudat. Takacs a călcat greşit după ce a fost atins de Anghelina şi a fost inlocuit. Nou intratul Alexandru Coman e cel care a distribuit la scurt timp, in minutul 41, centrarea prin spatele apărătorilor ripensişti şi care a fost impinsă in plasă pentru 0-1 de către Dorin Goga.

La reluare oaspeţii au fost incurajaţi de mai mulţi fani, ajungi mai târziu in sectorul vizitatorilor, circa 40 de clujeni, dar in primele minute. Tot Apro a fost pericolul principal la poarta oaspeţilor. In minutul 52 figura s-a repetat, liberă bătută bine, urmată de o reluare nereuşită din careu. Iar in următoarele minute reluările lui Dumiter nu au avut forţa necesară pentru a-i da emoţii mai mare lui Dur-Bozoancă.

Ripensia a dat semne de slăbiciune in continuare insă in defensivă, in minutul 66 „U” a primit o minge careu in faţa careului, dar M. Coman nu l-a putut invinge pe Păduraru din unghi. Iar Haţiegan nu a reuşit să cadreze pe poartă din careu câteva minute mai târziu. Cu 18 minute inainte de final o minge lungă l-a găsit in careu pe Abrudan, foarte liber, dar reluarea sa cu capul a fost imprecisă.

Pe final tot „studenţii” au dominat, schimbările mai curajoase făcute de Radu Suciu păreau fără efect. Singurul care putea să rupă ritmul a fost acelaşi Apro, cu un şut de la distanţă in minutul 90. In prelungiri a venit şi norocul pentru ripensişti. Un corner bătut de C. Toma a fost aşezat apoi in preajma careului mic şi Dumiter a inscris de la limita ofsaidului. Nu a mai fost timp pentru aproape nimic și s-a incheiat egal.

”Ripi” acumulează 13 puncte și e deocamdată pe 14, ”U” e pe 5 cu 24 de puncte.

Ripensia Timişoara: Păduraru – Străuţ, M. Toma (63, Ţiereanu), Apro – Ad. Popa, Burdeţ, Anghelina (77, Bădăuţă), C. Toma (cpt.) – Popovici, Cluci (65, Zaluschi) + Dumiter. Antrenor: Radu Suciu.

„U” Cluj-Napoca: Dur-Bozoancă – Takacs (41, Al. Coman), Abrudan, An. Cordoş, Berci – Giurgiu (cpt.), Florescu – Haţiegan, Goga (75, Greu), Gavra – M. Coman (82, Sepsi). Antrenor: Adrian Falub.

Aproape de scandal la vestiare

Nervii oaspeților, coroborați cu bucuria gazdelor puteau duce la incident in curtea interioară din zona vestiarelor, dar lucrurile au rămas la stadiul de vorbă, ceartă.


Adrian Falub și-a certat in schimb aspru elevii in vestiar.

„Multe lucruri nu sunt de spus, am luat gol după un meci pe care l-am dominat. Nu știu dacă Ripensia a avut două ocazii… Normal că sunt supărat, am tratat cu superficialitate ultimele zece minute, am crezut că e meciul terminat și nu am reușit să mai ținem de minge. Nu trebuia să ajungem la acel corner, să centreze, dar asta e viața… Când pierzi două puncte in halul ăsta normal că sunt supărat. U va promova sigur, suntem la trei puncte de loc promovabil, așa că mergem până la capăt”, a declarat Adrian Falub, antrenorul clujenilor.

”A fost un egal norocos fără discuție… Am făcut un joc temător azi, nu știu de ce. E o problemă veche, să vedem dacă putem să reglăm, nu cred că trebuia să jucăm așa. Intr-adevăr am avut și doi jucători răciți bine: Apro și Călin Toma. Când am vrut să forțăm nu am reușit. Nu am reușit să trimitem mingi peste apărare, multe au fost fără adresă, nesincronizări. A fost un meci slab una peste alta. E bine că am stat bine in teren, ca așezare. Doar că azi ne-a fost frică de joc”, a spus și Radu Suciu, ”principalul” lui ”Ripi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.