ASU Politehnica, sancţionată de FRF după micile incidente de la derby-ul cu...

ASU Politehnica, sancţionată de FRF după micile incidente de la derby-ul cu ACS Poli. Ce amendă a primit clubul susţinut de suporteri

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia susţinută financiar de fani e din nou bună de plată. Deşi la duelul local câştigat cu ACS Poli, scor 2-1, nu au avut loc evenimente deosebit de grave, ASU Politehnica a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF cu o amendă de 10.000 de lei pentru un cumul de mici incidente în cadrul jocului desfăşurat pe „Electrica”.

„Băieţii în ghete” s-au impus cu 2-1 pe 20 octombrie, într-un duel al orgoliilor în care susţinătorii lor au impresionat prin exuberanţă, dar au şi provocat emoţii organizatorilor. Aşa cum s-a întâmplat la reuşita victorioasă, în urma căreia gardul de la a doua tribuna a stadionului a cedat sub presiunea suporterilor. De asemenea în „proces” au căzut şi câteva părţi ale instalaţiei de reclame electronice, care nu se afla în funcţiune la acest meci. În acele câteva zeci de secunde de întrerupere a jocului oaspeţii au fost ameninţaţi inclusiv cu pierderea jocului la masa verde. Dar fanii au încercat chiar să pună la loc reclamele şi au revenit în sectorul rezervat iar partida a continuat normal.

Ieri, Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul federaţiei a sancţionat-o pe ASU Politehnica, aparent (şi) pentru alte mici incidente.


„În temeiul art. 82.2 raportat la art. 83.2 lit. c și d din RD se sancționează clubul ACS ASU Politehnica Timișoara cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în tabelul de sancţiuni publicat pe frf.ro.

Primul articol invocat face referire la faptul că clubul vizitator răspunde de comportamentul propriilor fani. În timp ce cel de-al doilea, la punctul 2 litera c se referă la „afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispozițiile art. 54 din prezentul regulament;”. În timp ce la litera d se vorbeşte de „aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocur ilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

Astfel, amenda de 10.000 de lei în acest caz e cea mai mică prevăzută de regulament. ASU Poli a fost sancţionată în sezonul trecut cu o sumă mult mai mare după jocul cu UTA, 79.500 de lei pentru părăsirea terenului în derby-ul disputat fără ultraşi în tribune la Şiria. Banii au fost strânşi cu greutate de suporteri, în urma unei campanii de lungă durată la care au contribuit şi susţinători ai altor formaţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.