Pavel Stratan: „E cel mai simplu să fii așa cum ești. Eu...

Pavel Stratan: „E cel mai simplu să fii așa cum ești. Eu nu am făcut nimic ca să ies în evidență cu ceva“ FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-274833309">

Indubitabil, Pavel Stratan este o figură aparte în muzica românească. Artistul în vârstă de 48 de ani și-a creat o faimă aparte prin amestecul de folk, crâmpeie tradiționale și pop.

Devenit cunoscut grație albumului „Amintiri din copilărie“, Pavel Stratan este un veritabil storyteller, spectacolele sale fiind întotdeauna un melanj de stand-up comedy și „cântare“. Acest aspect s-a remarcat și la sfârșitul săptămânii trecute, la Porto Arte, în Timișoara, unde Pavel Stratan a susținut un recital inclus în turneul de lansare a celui mai proaspăt album al lui, „Totu-i despre viață“.

Între melodiile cântate fie cu negativ (instrumentații), fie la chitară, Pavel Stratan și-a delectat publicul cu o serie de glumițe de genul: „Când am venit odată de la școală și i-am zis lu’ tata că am două vești, una bună și una proastă… după ce i-am spus-o pe aia proastă, pe cea bună nu am apucat s-o mai spun“.

Recitalul a fost împărțit în două, iar, în pauza spectacolului, artistul a dat autografe și s-a fotografiat cu cei prezenți. „Pentru voi am două vești. Am adus CD-ul cu toate cinci albumele, discul nou pe care l-am pus lângă celelalte patru albume“, a spus artistul la fața locului.

„Anul acesta am cele mai multe proiecte. Cleopatra mai lansează un clip nou în curând, vine și micuțu’ Cezar din urmă, cu un clip, și eu o să mai lansez un clip. Cât de greu e să cânți în zilele noastre? E mai greu să cânți în 2018, pentru cei care au concurență. Eu nu am concurență. E mai multă muzică în zilele noastre, acum toți cântă. Sunt puțini care cântă în stilul meu, pe care nu pot să îl definesc. Interacțiunea cu publicul contează foarte mult. Poveștile contează, la concerte se vede cât de mult îi place lumii ceea ce faci tu. Să fii sincer e cel mai ușor. Să joci teatru e foarte greu, fiindcă a doua oară tot așa, trebuie să joci ca și prima oară. E cel mai simplu să fii așa cum ești. Eu nu am făcut nimic ca să ies în evidență cu ceva. Am piese simple pe care le cânt ca și acu 20 de ani, când le-am lansat. Moda trebuie să vină după tine, nu invers. Nu trebuie să cânți ce e la modă. Mie îmi face plăcere ceea ce cânt, moda trece foarte repede“, ne-a declarat Pavel Stratan înaintea concertului său din Timișoara.

Foto: Marcel Neag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.