Timişoara Saracens, eşec cu două eseuri marcate liderului din Franţa. „Armata galbenă”...

Timişoara Saracens, eşec cu două eseuri marcate liderului din Franţa. „Armata galbenă” a Clermontului a dominat atmosfera pe dezolantul „Dan Păltinişanu”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timisoara Saracens

Timişoara Saracen a suferit un eşec acceptabil în faţa puternicei ASM Clermont Auvergne în Challenge Cup. Francezii s-au impus cu 47-14 în Banat, unde au fost susţinuţi de un număr impresionant de fani. Vlăduţ Zaharia şi Ionuţ Mureşan au semnat eseurile campioanei României.

Aşa cum era de aşteptat oaspeţii au avut primul cuvânt şi Beheregaray a deschis scorul după doar cinci minute. Nanai-Williams a ratat însă conversia şi a rămas 0-5. Nu pentru mult timp. Peste şapte minute Raka a culcat din nou balonul în terenul bănăţean şi de această dată Nanai-Williams a concretizat. La 0-12 a venit şi replica gazdelor. Zaharia a înscris primul eseu timişorean iar Conache a dus tabela la un onorant 7-12 în minutul 17. Înainte de pauză Clermont a punctat prin Uhila şi cu transformarea aceluiaşi Nanai-Williams prima parte s-a încheiat 7-19.

În partea a doua francezii au forţat punctul bonus, pe care l-au obţinut după eseurile Cancorlet şi G. Moala, de fiecare dată cu conversie reuşită de Nanai-Williams. Timişorenii au suferit în min. 54 şi o eliminare temporară, la Simionescu. În minutul 67 Mureşan a redus din diferenţă prin cel de-al doilea eseu al gazdelor iar cu transformarea lui Rupanu tabela indica 14-33.


Pe final însă un nou forcing al ASM-ului a mai adus două reuşite, în dreptul lui Jedrasiak şi Raka, ambele transformate de acelaşi „specialist” la acest capitol.

Pentru Timişoara Saracens urmează un nou joc pe teren propriu în Challenge Cup, peste numai o săptămână, cu englezii de la Nothampton Saint, programat sâmbătă, 15 decembrie (14.30). După trei runde Clermont e liderul grupei 1, cu 15 puncte, în timp ce bănăţenii au zero puncte şi ocupă ultimul loc. Pe 2 sunt englezii de la Nothampton, cu zece puncte, în timp ce poziţia 3 aparţine galezilor de la Dragons (5 puncte).

Cei care au ajuns astăzi pe „Marele oval” au rămas cu siguranţă impresionaţi de numărul mare al suporterilor vizitatori, chiar superior celor gazdă. Câteva sute de susţinători „Yellow Army” au efectuat deplasarea în Banat, inclusiv pe cale aeriană, iar aceştia au mai înveselit atmosfera de pe bătrânul stadion.

Foto: Facebook – Sveti Anghelov

Timişoara Saracens: Halalilo, Căpăţînă, Pungea, Popârlan, Iftimiciuc, Morrison (cpt.), Neculau, Stewart, Conache, Rose, Zaharia, Manumua, Popa, Simionescu, Fercu. Au mai intrat: V. Rus, Rupanu, Samoa, Rădoi, Doge, Mureşan, Boshoff.

Clermont Auvergne: Uhila, Beheregaray, Simutoga, Jedrasiak, Van der Merwe, Cancoriet, Fischer, Chouly (cpt.), Cassang, Nanai Williams, Raka, G. Moala, Naqalevu, Grosso, Betham. Au mai intrat: Ulugea, Falatea, Van Tonder, Kakabadze, Lemardelet, Viallard.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.