Timişoara Saracens se pregăteşte de „invazia” franceză din Challenge Cup. Bănăţenii au...

Timişoara Saracens se pregăteşte de „invazia” franceză din Challenge Cup. Bănăţenii au răspuns acuzelor de după nedisputarea finalei Cupei

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României revine la partidele extrem de grele din competiţia continentală. Timişoara Saracens dă piept mâine cu ASM Clermont Auvergne, liderul „Top 14”, eşalonul de top francez, grupare care se aşteaptă să fie însoţită şi de un număr impresionant de fani în Banat.

Bănăţenii dispută practic returul cu francezii în grupa 1 după ce în tur a cedat cu 12-70 în deplasare, multe reuşite venind pe final în contul gazdelor. „Ne aşteptăm la un meci bun, de ambele părţi, sperăm ca echipa noastră să se ridice la nivelul dorit de noi şi să fim cât mai aproape de francezi. Sperăm să facem un rezultat bun, să ieşim cât mai sănătoşi din acest meci”, a declarat Attila Brosovszky, managerul sportiv al timişorenilor.

„Sarazinii” au câteva absenţe, câţiva jucători sunt răciţi iar Drenceanu s-a întors accidentat de la lotul naţional. „Sperăm să facem un meci bun, in tur a fost un meci dur, dorim să repetăm prestaţia bună din Franţa. Am demonstrat mult caracter şi calităţi, vrem să continuăm… pregătim schimbări faţă de meciul din Franţa. Vom lupta 80 de minute. Am fost prezenţi in primul joc in mare parte din meci… vrem să fim protagonişti acasă şi să invităm toţi timişorenii să ne susţină”, a spus şi „secundul” Ulises Gamboa. „Va fi mai dificil de mânuit balonul fiind ploaie. Dar condiţiile ne pot favoriza jocul”, a precizat tehnicianul sud-american.

Oaspeţii ar putea avea pe Bega un număr neobişnuit de mare de fani, în comparaţie cu „standardele” româneşti, în deplasare. „Sunt aproape 500 de suporteri din Franţa. Vin autocare, nu ştiu dacă doar francezi… Ar fi cei mai mulţi suporteri în deplasare pe care i-am găzduit… Sperăm să fie cât mai mulţi pe stadion sâmbătă.


Sper să nu se ajungă să fie mai mulţi ca şi noi”, a precizat Brosovszky.

Căpitanul bănăţenilor va fi mâine Randall Morrison. „Avem un meci important. Prima experienţă pe terenul lor a fost o onoare să jucăm cu echipa de top din Top 14, vrem doar să facem bine lucrurile de bază. Ei sunt o echipă bună, foarte bine antrenată, e o bună oportunitate pentru noi… Nu se schimbă nimic că sunt căpitan. Trebuie să conduc prin exemplu. Sunt aici ca să-i motivez pe băieţi. Iar dacă îi conduc ei mă vor urma, vreau mai mult să acţionez decât să vorbesc”, a precizat „Fish”.

În ciuda unor absenţe din lotul francez nu vor lipsi vedete precum Nanai Williams sau Naqalevu. Partida Timişoara Saracens – Clermont Auvergne se dispută mâine, de la ora 14.30, pe arena „Dan Păltinişanu”, în runda a 3-a din EPCR Challenge Cup, a doua competiţie continentală. Intrarea este liberă.

Echipe probabile:

Timişoara Saracens: Halalilo, Căpăţînă, Pungea, Popârlan, Iftimiciuc, Morrison (cpt.), Neculau, Stewart, Conache, Rose, Zaharia, Manumua, Popa, Simionescu, Fercu.

Clermont Auvergne: Uhila, Beheregaray, Simutoga, Jedrasiak, Van der Merwe, Cancoriet, Fischer, Chouly (cpt.), Cassang, Nanai Williams, Raka, G. Moala, Naqalevu, Grosso, Betham.

„Nu ne-am deplasat degeaba”

Timişorenii au răspuns atacurile venite dinspre CSM după finala Cupei României nedisputată pe „Iuliu Haţieganu” din Cluj din cauza terenului parţial îngheţat. Conducătorul bucureştenilor, Lucian Lorin, afirmase într-un interviu că bănăţenii nu au vrut nicicum disputarea jocului.

„Nu ne-am deplasat la Cluj ca să facem excursie, rămânem cu perioada de pregătire… Nu se pune problema că nu am vrut, ni s-a propus de FRR să organizăm noi la Timişoara. Nu am dorit, era treaba FRR să organizeze această finală de Cupă. Când am fost întrebaţi, am optat pentru Cluj, un teren neutru. Nu am spus niciun fel de teren, doar oraşul. Ne-au acuzat că nu vrem să jucăm, că spunem că e îngheţat, că am găsit scuze. Dar să ne scuze dacă noi ne-am gândit la jucători… De comun acord a fost să se joace in 2019. Federaţia a ales terenul. Trebuia să mai stăm 24 de ore, ştiam că am fi stat degeaba, terenul era îngheţat. Arbitri au spus de la început că nu e practicabil, că e pericol de accidentări”, a explicat Attila Brosovszky.

Finala Cupei României s-a amânat pentru o dată încă neanunţată din luna martie a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.