Peste 2.000 de elevi și profesori cu infecții respiratorii în Timiș. Ce...

Peste 2.000 de elevi și profesori cu infecții respiratorii în Timiș. Ce măsură a luat STPT pentru a preveni extinderea gripei

0
DISTRIBUIȚI

În urma triajelor efectuate zilnic în școlile din județul Timiș, astăzi au fost descoperiți peste 2.000 de elevi și profesori cu infecții respiratorii. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, este vorba de 1.589 de elevi, 601 preșcolari și opt profesori.

De asemenea, au fost identificați în unitățile de învățământ din județ și doi preșcolari cu gripă, precum și nouă elevi.

Totodată, Societatea de Transport Public Timișoara a transmis, astăzi, că a luat o primă măsură specială cu scopul combaterii virusului gripal.

„În urma declarării epidemiei de gripă de către Ministerul Sănătății, Societatea de Transport Public Timișoara ia masuri speciale pentru combaterea virusului gripal, pe lângă intervențiile zilnice pentru păstrarea curățeniei și igieniei.


În acest sens, interioarele tuturor mijloacelor de transport în comun sunt dezinfectate cu cloramina. Mijloacele de transport în comun sunt igienizate în fiecare dimineață, înainte de a ieși în traseu”, au informat reprezentanții STPT.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, în această dimineață, că este declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.