Minunea de sâmbătă. Casa unei bătrâne din Moşniţa Nouă a fost renovată,...

Minunea de sâmbătă. Casa unei bătrâne din Moşniţa Nouă a fost renovată, într-o zi, de voluntarii de la „Acasă în Banat”

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-127402179">

Aproape 40 de voluntari au răspuns apelului asociaţiei „Acasă în Banat”, care a venit în sprijinul unei bătrâne ce locuia, alături de nepoata sa, în condiţii austere la marginea satului Moşniţa Nouă. Sâmbătă, după o zi întreagă de lucru locuinţa acestora a redevenit una trainică.

Hortensia Capîlnaș a fost afectată de moartea soțului şi casa în care locuia alături de nepoata Melania se afla într-o stare precară. Starea de sănătate a bătrânei s-a înrăutățit și bătrâna a început să se ocupe cu adunatul și strângerea de obiecte aruncate la gunoi. Familia, depășită de situație, nu a mai reușit să o țină în frâu, astfel că, atât casa cât și curtea Hortensiei au devenit un adevărat depozit de gunoi. Casa nu mai avea curent, apă, încălzire, iar condițiile de locuire din interior au devenit îngrozitoare.

„În urma mediatizării acestui caz, am decis să ne implicăm și să dăm o mână de ajutor Hortensiei, nepoatei și familiei lor. Am vrut să le dăm o șansă pentru a se repune pe picioare, astfel încât să poată trăi în condiții decente”, a declarat Radu Trifan, președintele asociației Acasă în Banat.

La apelul Asociației Acasă în Banat au răspuns zeci de voluntari și donatori, care au dorit să se implice în acest caz. Sâmbătă, 2 februarie, la casa Hortensiei a fost un adevărat furnicar de oameni care au luat cu asalt casa și curtea, adunând câteva tone bune de deșeuri. A fost refăcut acoperișul dar și târnațul care stătea să se prăbușească, au fost schimbate ușile și geamurile, au fost izolați pereții și podul, voluntarii au zugrăvit pe interior și pe exterior, au construit un wc, au montat sobe în ambele camere, mobilă etc. Chiar dacă au fost multe obstacole și lucrări neprevăzute, voluntarii au muncit până noaptea târziu, astfel că, la final, casa a redevenit locuibilă.

„Le mulțumim tuturor voluntarilor care celor care s-au implicat în acest caz cu muncă voluntară cu donații de materiale, obiecte, transport și multe altele. Mulțumiri Primăriei Moșnița Nouă care ne-a susținut cu un container de gunoi și logistica necesară pentru transportul și depozitarea celor câteva tone de gunoi și moloz”, a mai spus Trifan.

Casa Hortensiei a fost a zecea casă renovată de Asociația „Acasă în Banat” în mai puțin de un an de la înființare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.