Cargo: „Noi suntem o formație fericită, pentru că datorită publicului care ne...

Cargo: „Noi suntem o formație fericită, pentru că datorită publicului care ne înconjoară suntem o trupă vie“

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că una una din cele mai iubite formații rock din România este Cargo, formația care s-a născut în toamna anului 1985, la Timișoara și care de-a lungul anilor a reușit să rămână în inima rockerilor cu piese ca „Ziua Vrăjitoarelor”, „Nu pot trăi fără tine”, „Anarhia”, „Aproape de voi” sau „Călare pe motoare”, ca să amintim doar câteva. Trupa al cărui lider incontestabil este Adi Bărar beneficiează de aprecierea publicului indiferent dacă evoluează „acasă“ sau în orice alt punct geografic al României. Timișorenii se vor bucura de un nou recital „acasă“, vineri 29 martie, cu începere de la ora 22, la Reflektor Venue.

„Vom avea mai multe surprize la acest eveniment. Dar pentru că surprizele nu se divulgă vă invităm să le descoperiți la fața locului. Ne onorează faptul că după ce am cântat în toamna anului trecut tot la Reflektor Venue, revenim în același loc. Gazdele au fost nemaipomenite și publicul a fost la superlativ. Unii acuză publicul timișorean că nu iese și nu se manifestă. Eu cred că publicul timișorean e exigent. Dacă ai ce să comunici cu ei și ai ce să le spui prin ceea ce faci tu pe scenă, cred că o să vină. Poate nu sunt eu persoana cea mai potrivită pentru a lua pulsul. Dar, publicul e nevinovat, dacă simte ceva… o atracție… el este acolo. Noi suntem o trupă fericită pentru că datorită publicului care ne înconjoară suntem o trupă vie. Cântăm peste tot în țară, anul trecut am avut 200 de concerte“, ne-a declarat liderul trupei Cargo, Adi Bărar.

La începutul anului trecut, mai exact pe 24 ianuarie, Cargo a lansat melodia „Românie, te strig!”, chiar în ziua în care se aniversează Unirea Principatelor, „Mica Unire” din 1859.


Piesa compusă de Cargo aduce în prim plan exact povestea trecutului, prezentului şi viitorului, în care rămânem drepţi şi mândri – „Românie, cu mândrie, steagul în mână îl ridici!”. Premiera TV a acestei piese a avut loc în cadrul celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision România 2018, eveniment care s-a desfăşurat în Sala 2 a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

„E un cântec care nu a trecut așa cum ne-am imaginat noi. Posturile de radio nu s-au înghesuit să-l mediatizeze. Mai mult, am făcut și o variantă acustică care a fost catalogată prea dură pentru posturile de radio mainstream. Există o explicație pentru asta. Cântecul imediat după ce a apărut, a fost pus în piețele publice unde s-au făcut demonstrații. Probabil că alții nu au vrut să se implice în momentul în care cântecul a fost derulat așa . Cântecul nu are nicio conotație politică. E un cântec care vrea să adune românii, nu să îi dezbine. Noi nu facem politică“, spune Adi Bărar.

Recent, membrii trupei Cargo s-au implicat în campania de ajutorare a lui Leo Iorga, fostul solist vocal al trupei în perioada 1987 – 1988, susținând un concert la Brașov, unde banii strânși au fost donați pentru rezolvarea gravelor probleme de sănătate ale acestuia.

„Noi de fiecare dată când un artist a avut nevoie de ajutor, l-am ajutat cu o sumă. În general, considerabilă. Anul ăsta nu am fost așa de bine pregătiți din punctul acesta de vedere pentru că am avut niște cheltuieli destul de mari de la începutul anului și atunci ne-am gândit să folosim faptul că prezența noastră la un eveniment caritabil pentru Leo Iorga ar putea să aducă mai multe lume și am făcut treaba asta. Am făcut un efort de drum și de oboseală în plus, sperăm că am putut ajuta prin asta. În timpul concertului, unul din colegi l-a sunat și l-a pus pe video. Am cântat împreună cu publicul. Cel mai important este însă faptul că l-am ajutat în ceea ce are el nevoie să treacă peste momentul ăsta greu“, ne-a declarat Adi Bărar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.