Apartamentele vechi din Timişoara, ceva mai ieftine la început de an

Apartamentele vechi din Timişoara, ceva mai ieftine la început de an

0
DISTRIBUIȚI

În cazul în care v-aţi pus speranţe într-o scădere semnificativă a preţurilor apartamentelor la Timişoara veţi mai avea de aşteptat. Dacă aceasta chiar va apărea. Datele cercetate de cei de la Imobiliare.ro arată că piaţa a fost una stabilă în cea de a treia lună a acestui an, atât la apartamentele vechi, dar şi la cele noi, modificărilor preţurilor solicitate de vânzători fiind extrem de mici.

Prețurile locuințelor scoase la vânzare în marile orașe ale țării au crescut ușor, în contextul în care, în mod firesc pentru o perioadă de stabilizare, în perioada analizată au avut loc variații atât în plus, cât și în minus, potrivit specialiștilor.


Astfel, suma medie solicitată pentru un metru pătrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns, astfel, la 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu 0,3% mai mult decât la finele lui februarie (când era 1.233 de euro pe metru pătrat util). În trei dintre cele șase mari orașe monitorizate constant de specialiştii de la Imobiliare.ro, preţurile solicitate de vânzători s-au majorat față de luna precedentă, iar în celelalte trei s-au diminuat. Scăderile de preţ par să apară mai ales pe segmentul apartamentelor vechi.

Timişoara s-a încadrat în media naţională, a avut scăderi ale pretenţiilor proprietarilor la apartamentele vechi şi un mic plus la cele noi. Timişoara urmează, în mare, tendinţa naţională. Aceasta înseamnă scăderi mici la apartamentele vechi, creşteri asemănătoare la cele noi. Prețul mediu solicitat în Timișoara este de 1.228 de euro pe metru pătrat util. Evoluția ușor descendentă a fost susținută în mod exclusiv de locuințele vechi, care s-au depreciat, la rândul lor, cu 0,2%, de la 1.240 la 1.238 de euro pe metru pătrat. Unitățile locative nou-construite s-au scumpit, însă, cu 0,8%, de la 1.189 la 1.198 de euro pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.