ASU Politehnica a luat trei puncte mari cu Ripensia. Alb-violeţii s-au impus...

ASU Politehnica a luat trei puncte mari cu Ripensia. Alb-violeţii s-au impus în urma unui penalty acordat în minutul 90 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Derby-ul timişorean nu a oferit foarte mult spectacol. Cu toate acestea cei care au ales calea „Marelui oval” au văzut trei bare şi un gol marcat după un final destul de palpitant. ASU Politehnica s-a impus la limită, scor 1-0, cu Ripensia în „deplasare”, în urma unui penalty transformat de Alin Ignea în minutul 90.

Duelul de pe „Dan Păltinişanu” a inceput in faţa a circa 3.000 de spectatori, unii dintre ei incă pe drum după o uşoară aglomeraţie la puţinele porţi deschise. Prima ocazie a venit pentru „gazde” după eroarea lui Mera din minutul 6, dar Drăghici a trimis din apropiere in bară şi apoi mingea s-a scurs in aut. Egalitatea la bare s-a restabilit peste zece minute, când in urma unui corner Scutaru a trimis cu capul, portarul a respins in transversală, apoi Ignea a reluat in portar din câţiva metri, dar s-a ridicat fanionul pentru un ofsaid la mijlocaş.

Treptat jocul a „trenat”, fără prea mult spectacol, dar cu o posesie in creştere pentru „oaspeţi”. Aceştia au mai creat perico in două rânduri la poarta lui Horaţiu Moldovan. In minutul 35 Anghelina a venit rândul lui Anghelina să egaleze la capitolul greşeli mari, dar Manea nu a profitat şi Moldovan l-a abordat pentru a acorda un corner. ASU Poli putea totuşi marca şi in minutul 41, când mingea a fost atenuată de Cr. Ene pentru Manea, care l-a servit excelent pe Ignea in careu iar acesta a trimis lobat, dar mingea a lovit bara aproape de zona vinclului.

Palpitant, doar pe final

In partea secundă prima şansă importantă a venit tot in contul alb-violeţilor. Manea a centrat in forţă in careul mic, in zona lui Ene iar mingea a fost respinsă in faţă de Moldovan, roş-galbenii scăpând din nou cu un corner.


„Ripi” a replicat in minutul 63, când Anghelina a şutat bine de la distanţă, dar Murariu s-a intins pe măsură şi a respins in lateral. In minutul 75 Ignea a pătruns pe zonă centrală şi a căzut in duel cu un ripensist dar zălăuanul Paul Unimătan i-a arătat mijlocaşului polist cartonaşul galben pentru o presupusă simulare. Elevii lui Cosmin Petruescu au mai avut apoi o şansă prin Bedea in minutul 76, când portarul Moldovan a respins o centrare periculoasă, dar tot el a reţinut şutul plasat şi trimis pe jos, din unghi. Iar cu zece minute inainte de final Ursu a raşchetat o minge in careu, in incercarea de a trimite periculos.

Cu toate acestea, mai aproape de a marca in partea secundă a fost Ripensia, după o nouă eroare in minutul 85, Dumiter a trimis din apropiere, dar Murariu s-a opus şi a respins peste poartă.

Când nimeni nu se mai aştepta la lucruri mari, in minutul 90 Ursu a pătruns şi a driblat totul pe linia de fund, fiind agăţat in cele din urmă de Stoi in careu. La punctul cu var a trecut Ignea, care a trimis plasat, lângă bară.

Ripensia: H. Moldovan – Străuţ, Tinc, Hecsko, C. Toma – Popovici (61, Zaluschi), Stoi, Anghelina, Chera (71, Monea) – Dumiter, Drăghici (83, Mansour). Pe bancă: Păduraru – Apro, Ad. Popa, Dobie. Antrenor: Alexandru Pelici.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – Dros (46, Ursu), B. Vasile – Manea (74, Motreanu), Ignea, Bedea – Cr. Ene (84, Vidrăsan). Pe bancă: Borbei – Coadă, Cojocaru, Trip. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Din punctul meu de vedere mai echitbil era egalul. Am avut situaţii şi noi şi Poli. Ei in mod special la fazele fixe. Am avut ocazii prin Dumiter, Zaluschi, a venit apoi acest penalty. Nu ştiu ce să zic, a fost sa nu… Pentru noi nu a picat bine această infrângere. Noi trebuia să nu dăm şanse adversarului să ajungă in acea situaţie… Vreau să trag un semnal de alarmă, jucătorii să se trezească şi să realizeze că incă nu suntem salvaţi. Am mai trecut prin situaţii de genul acesta, trebuie să invăţăm din greşeli. Suntem cu toţii de vină, in frunte cu mine, pentru acest eşec. Imi cer scuze suporterilor noştri pentru acest eşec….”, a spus Alexandru Pelici, tehnicianul gazdelor.

„A fost o partidă disputată după un scenariu pe care-l anticipam, deschisă oricărui rezultat. Mă bucur că a fost de data aceasta… Aveam mai mare nevoie de puncte. Am spus-o sub formă de glumă inainte de meci… Era evident că echipa care va greşi mai puţin va avea câştig de cauză. Am incercat să evităm greşelile. Mă bucur pentru cele trei puncte. Mai ales in configuraţia actuală a clasamentului. Aş vrea să-l felicit pe Alex Pelici, de când a preluat echipa s-a văzut amprenta lui. Cum am mai spus, sunt doar trei puncte… nici de data aceasta nu facem nuntă, mai ales că e doar primul joc dintr-o serie de trei foarte importante pentru noi şi pentru suporteri. I-am simţit aproape, mai ales pe final, nu putem decât să le dedicăm cele trei puncte. Deşi a fost un meci incrâncenta, cu destule tensiuni, ii felicit pe jucătorii ambelor echipe pentru modul in care s-au respectat…”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul lui ASU Poli.

„Eu imi doresc să câştige echipa care are mai mult nevoie de puncte. Noi avem nevoie mai mult… Dintre cele trei echipe. Din punct de vedere statistic sunt echipa cu cele mai puţine şanse de a se salva”, a precizat „Conferenţiarul” cu referire la următorul joc, cu ACS Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.