Tăriceanu i-a încurajat pe primarii din Timiș să se implice în creșterea...

Tăriceanu i-a încurajat pe primarii din Timiș să se implice în creșterea natalității

0
DISTRIBUIȚI

Așa cum a anunțat încă de săptămâna trecută Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL), mai mulți primari din județul Timiș, nemulțumiți de întârzierea cu care s-a adoptat bugetul în acest an, s-au întâlnit, ieri, la Timișoara, cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În total, o delegație formată din 25 de persoane, dintre care 21 de primari, au discutat despre problemele cu care se confruntă cu Călin Popescu Tăriceanu, care s-a aflat în capitala Banatului pentru a participa la lansarea candidaților ALDE la alegerile europarlamentare.

„Discuțiile s-au axat în principal pe probleme administrative, dar au fost abordate și probleme de politică generală, primarii prezentându-i președintelui Senatului problemele cu care se confruntă în activitatea lor de zi cu zi.


Principala nemulțumire a primarilor a fost întârzierea cu care s-a adoptat bugetul în acest an, dar și felul în care se construiește acest buget anual, administrațiile locale fiind obligate să preia cheltuieli noi fără să primească și surse de finanțare. S-a mai discutat despre simplificarea legii achizițiilor, despre problemele ridicate de adoptarea OUG 114 care prevede creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor și despre codurile administraiv și cel al finanțelor publice”, a informat GRAL.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi încurajat pe primarii din Timiș să se implice în creșterea natalității și a calității în educație prin investiții în creșe și grădinițe.

„Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat interesat de problemele ridicate de primarii din Timiș și a abordat de asemenea o serie de aspecte legate de probleme naționale. Președintele Senatului a spus că un punct important în care s-ar putea implica liderii administrațiilor locale ar fi creșterea natalității și a calității în educație, acestea putând fi încurajate prin investiții importante în creșe și grădinițe. Primarii au fost de acord, dar au cerut surse de finanțare, iar răspunsurile primite i-au făcut să privească cu optimism acest proces. Discuțiile s-au prelungit cu mai mult de o oră peste termenul stabilit inițial, iar la final, atât primarii cât și Călin Popescu Tăriceanu s-au declarat mulțumiți de acest prim contact”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților GRAL, întâlnirea de ieri cu președintele Senatului a fost prima dintr-o serie de astfel de discuții care vor avea loc în următoarea perioadă între membrii grupului și lideri politici și administrativi județeni și naționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.