Clujenii de la Semnal M revin cu un concert extraordinar la Timișoara

Clujenii de la Semnal M revin cu un concert extraordinar la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Formația Semnal M va susține un concert extraordinar la Timișoara, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căruia artiștii își vor încânta audiența cu melodii de neuitat printre care se numără „La fereastra ta“, „M-a vrăjit o stea“, „Spune-mi cine ești“ sau „O roată de foc“.

Trupa a luat naștere în 1977 în formula Iuliu Merca (chitară solo, voce), Ştefan (István) Boldijar (solist vocal, chitară bass), Octavian Popovici (chitară),şi Liviu Hrişcu (percuţie) și a debutat cu albumul „Trenul cursă de persoane Apahida – Cluj” . Până în 1980 au loc multe schimbări de componenţă, iar din 1980, odată cu venirea bateristului Francisc „Saci”, grupul trece la un ton „mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul „ClubA” din acelaşi an, cu piesa „Mai avem multe de făcut”. Se înregistrează la „Electrecord” albumul „Cântece Transilvane” pe care apar, printre altele, şi piesele „O roată de foc”, „Drumuri”, „Bal la Apahida” etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată una dintre primele piese „etno” româneşti. Discul este considerat un real succes de casă, realizând un număr record de vânzări. În 1983 apare albumul „Planeta visurilor noastre”, pe care apar marile succese „Urare”, „Tânăra dimineaţă”, „La fereastra ta”, „Spune-mi cine eşti”.


Următorii ani sunt dedicaţi activităţii concertistice, iar după 1989 se înregistrează la „Migas Real Compact” albumul „Mari Succese” cu Adrian Ordean la pupitru. În 1996 este cooptat Ştefan „Fane” Nagy la baterie, întors în ţară din Germania după o lungă perioadă de timp, unde a activat în grupul „Faith”. Apar MC -ul „Unplugged”, MP -ul şi CD -ul „Poveşti la gura sobei”.

În 1999, pe 27 Iulie, la Costineşti, dispare dintre cei viii Iuliu Merca, lăsând un gol imens în urma lui. Urmează o perioadă grea şi confuză, dar grupul hotăreşte să-şi continue activitatea. Cu ajutorul lui Mircea Buteanu de la „Diesel Club” din Cluj, si cu participarea necondiţionată a elitei muzicii pop-rock româneşti se organizează un megaspectacol la Sala Sporturilor din Cluj in memoria celui care a fost Iuliu Merca, iar cu sprijinul de nepreţuit al prietenilor de la studioul „Taurus” se înregistrează un număr de 14 piese dintre cele mai cunoscute ale grupului şi care n-au mai apărut pe CD până atunci, urmând să fie editate pe un disc „In Memoriam”. Acest lucru devine posibil abia în anul 2004, mulţumită Casei de producţie „Rage Records”, care se angajează în editarea materialului „In Memoriam”, şi a albumului cu piese noi „Azi”, sub forma unui dublu MC şi dublu CD, intitulat „Ieri” şi „Azi”.

Concertul formației Semnal M va avea loc sâmbătă 11 mai, de la ora 21, la Porto Arte, iar biletele costă 40 lei. Trupa este alcătuită din Ștefan Boldijar – chitară bas, voce; AlexGibson – chitară electrică, voce; Nicu Barna – chitară acustică/chitară electrică, voce; Sorin Zamfir – tobe și Roxana Zăpârțan – backing vocal, percuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.