ASU Politehnica a remizat cu Chiajna la meciul de adio al „Conferenţiarului”....

ASU Politehnica a remizat cu Chiajna la meciul de adio al „Conferenţiarului”. Cosmin Petruescu: „Decizia era luată” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a pus capăt eşecurilor acasă, dar nu a început seria victoriilor prin mutarea pe „Ştiinţa”. La ultimul meci cu Cosmin Petruescu pe banca tehnică, „Băieţii în ghete” au remizat alb, scor 0-0, cu Concordia Chiajna. Conducerea alb-violeţilor va anunţa oficial mâine numele noului tehnician.

Revenirea pe „Ştiinţa” a fost doar pe jumătatea (sau 1/3) de bun augur, căci Politehnica tot nu a reuşit să câştige în faţa propriului public, diluat şi el de căldură şi rezultate. Ca o consecinţă încă dinaintea partidei erau semne că va fi ultimul joc al „Conferenţiarului”, care l-a îmbrăţişat îndelung pe unul dintre reprezentanţii suporterilor.

Pe teren misiunea nu era facilă, Albu, ex-timişoreanul Dobrosavlevici, în defensiva lui Laurenţiu Diniţă erau pe măsura axului central al gazdelor, iar pe parcurs a mai intrat un alt bănăţean la oaspeţi, Ivanovici. ASU Poli, în ton cu datele statistice, s-a mişcat ceva mai bine pe terenul mai micuţ. Călin Popescu, titularizat, şi Ignea au trimis primele şuturi spre poarta lui Greab. Manea (min. 19) a avut o pătrundere încheiată neinspirat iar oaspeţii au controlat apoi mijlocul mitanului. Grădinaru a trimis periculos la îndeplinirea unei jumătăţi de oră din meci, dar Murariu s-a opus.

La reluare Chiajna a ameninţat prima, prin Olteanu (55), cap scos de „Mura” de sub bară. Apoi ocaziile mari au venit la poarta „vulturilor”. În minutul 60 Jurj a trimis cu capul puţin pe lângă ţintă, ca peste alte patru minute Scutaru să reia peste transversală o minge întoarsă de Mera cu capul. Pe final parcă ambele echipe s-au mulţumit cu egalul după startul slab de campionat. Nu şi o parte a fanilor, care le-a reproşat jucătorilor şi această evoluţie… oarecum „peste media” primelor jocuri din ediţia „19-20”.

Pentru ASU Poli urmează o perioadă de tranziţie, în care un nou antrenor va încerca să le inducă un nou suflu „Băieţilor în ghete”.

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros (63, Vidrăsan), B. Vasile (46, Ungureanu) – A. Manea (82, Schieb), Ignea, C. Popescu – Axente. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Concordia: Greab – Dumitraş, Albu, Dobrosavlevici (cpt.), Vl. Olteanu – L. Ion, Hamzaoui – Ciucureanu, Obedeanu (90+2, Stănucă), Grădinaru – Bari (74, Ivanovici). Antrenor: Laurenţiu Diniţă.

Petruescu: „Nu a fost o decizie luată la cald”

Cosmin Petruescu a apreciat efortul jucătorilor săi astăzi.


„O partidă foarte disputată, din punctul meu de vedere am făcut tot ce a depins de noi pentru a obţine toate cele trei puncte. Aş vrea să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea avută, o primă repriză mai echilibrată, în schimb a doua parte, pe care am controlat-o în mare parte, ca posesie, dar mai ales ca număr de situaţii de poartă. Dar ne-a lipsit inspiraţia în ultimii metri de poartă… Pentru jocul de astăzi o spun la modul cel mai sincer, că am puţine lucruri de reproşat, şi-au dorit foarte mult să câştige, cu atât mai mult cu cât, dacă nu ştiaţi, azi a fost ultimul meu joc la Politehnica Timişoara”, a anunţat „Conferenţiarul”.

„Am luat o decizie în urmă cu ceva timp, am analizat-o, nu a fost o decizie luată la cald, am discutat cu oamenii din conducerea administrativă, am considerat că cel mai bine, cel puţin pe termen scurt, pentru binele Politehnicii este să fac un pas înapoi. Am mâncat o pâine albă aici, am trecut împreună prin foarte multe momente frumoase. E adevărat că au fost şi unele mai delicate, dificile, dar întotdeauna am dat dovadă de unitate, înţelegere, respect reciproc. Pentru proiectul început aici la Politehnica de comun acord aşa am considerat că e cel mai bine. Aş vrea să le mulţumesc tuturor. Începând cu suporterii şi terminând cu domnul rector (n.r. Viorel Şerban) şi toţi care au fost alături de mine în toată această perioadă”, a spus Petruescu.

Surprinzător, acesta a spus că decizia era luată încă dinaintea partidei cu Daco-Getica de acasă: „Chiar înainte de meciul cu Daco-Getica, dar contează mai puţin motivele, important e binele clubului şi de aceea am luat această decizie. Cu cei din conducerea aministrativă am discutat pe parcursul acestei săptămâni. M-au rugat dacă pot să rămân să pregătesc acest joc. Era normal, de moment ce mai erau câteva zile până la meciul cu Chiajna, o partidă dificilă, nu puteam să refuz, aveam o datorie morală şi am făcut tot ce a depinde de mine pentru a obţine o victorie astăzi. Dorită enorm de mult, nu a fost să fie, nu am să reproşez nimic nimănui”.

„Un meci dificil, mai mult prin prisma căldurii, pentru ambele echipe, am venit aici fireşte, să câştigăm cele trei puncte. Nu s-a putut, e bine şi un punct. Faţă de meciul trecut am stat mult mai bine în teren. Am stat mult mai bine în teren, problema era în ultimii 30 de metri, unde trebuia să fim mai proaspeţi şi concentraţi în faţa porţii. Una peste alta am controlat în mare parte jocul, am avut ocazii, au avut şi cei de la ASU Poli, în care puteau să preia conducerea… Bine că s-a terminat şi am luat fiecare câte un punct, mergem mai departe şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul la final”, a spus şi Laurenţiu Diniţă, „principalul” Chiajnei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.