Bega, navigabilă din Timișoara până în Serbia în anul 2021

Bega, navigabilă din Timișoara până în Serbia în anul 2021

0
DISTRIBUIȚI

bega

Vești bune în ceea ce privește proiectul privind revitalizarea canalului Bega, care va fi realizată cu bani europeni. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că în acest sfârșit de săptămână s-a întâlnit cu președintele provinciei Vojvodina, Igor Mirovic, la Novi Sad, cu care a discutat despre stadiul acestui proiect.


Asta în condițiile în care acesta este finanțat prin Programul IPA Interreg România – Serbia, având o valoare de aproape 14 milioane de euro.

”Întâlnirea pe care am avut-o cu președintele provinciei, Igor Mirović, la Novi Sad, a fost extrem de fructuoasă și m-am bucurat să aflu că proiectul privind revitalizarea Canalului Bega este avansat și în partea sârbă, așa că avem toate motivele să credem că în 2021 Bega va fi navigabilă până la Zrenjanin”, a afirmat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a precizat că a discutat cu președintele provinciei Vojvodina despre modernizarea unor unități de învățământ și a unor biserici din cele două regiuni.

”Totodată, împreună cu președintele Igor Mirović vom semna o declarație comună prin care să susținem în fața guvernelor noastre necesitatea deschiderii unui punct de frontieră permanent la Foeni, atât de necesar în contextul anului 2021 când Timișoara și Novi Sad vor fi Capitale Europene ale Culturii”, a adăugat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.